House exchange

2012-01-31 // 13:42:32 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Nu har jag fått upp ögonen för house exchange. Hur underbart skulle inte det vara?! Bara byta hus med någon för en veck sådär. Flyga till ett annat land, bo gratis i ett fult inrett hus och leva ett annat liv för ett tag. Okej visst... Först behöver jag ju själv ett hus så att jag kan bya med någon. En liten detalj bara :) Men fasiken vad kul det skulle vara att göra det i framtiden!




Tog denna bild i början av mitt utbytesår. Kan inte fatta att det snart bara är 5 månader kvar!
Och jag har ju såå mycket roligtatt se fram emot. Det kommer gå så fort ):


Går inte att beskriva med ord hur mycket jag längtar tills min älskade pappa kommer hit. Första april får jag se honom igen, efter 9 månader. Jag vill bara visa honom alling! Visa hur mitt liv har sett ut de senaste månaderna. Hur extremt annorlunda allting är här och hur underbart det är. Jag så nyfiken på att se hur han ser det. Höra hans tankar och funderingar. 
Sen tar han med sig systemkameran också så då kan jag ta ännu fler bilder kanske! Nej gud vad jag längtar! :D

Nu vart det ju inte lika kul längre

2012-01-31 // 13:12:10 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer

Nu såg jag att armbandet jag gjort finns att köpa lika dana på Bikbok... ): Sökte lite på google efter armband jag kunde göra förut, och nu fanns det tydligen bb. Haha men mitt var finare i alla fall!






Gillar att pyssla, och måste ju ha någonting att göra här ute.. Vet inte om jag kommer använda
dem någon gång haha men kulatt göra i alla fall! Eller jo, den på första bilden kommer jag
använda. Ska nog göra en till tror jag.


Som på alla bloggar måste man ju skriva någonting efter bliderna som avslutar inlägget. Men kommer inte på någonting att skriva om. Så hej så länge!

Jag är ju rolig ja...

2012-01-31 // 11:55:15 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Gud. Alltså så mycket planer jag har börjat få upp i huvudet har jag aldrig haft innan. Livsplaner och saker jag vill göra. Innan har jag knappt haft planer för 2 månader framöver, men nu. Åå jag har så mycket jag vill göra! Platser jag vill besöka, skaffa en egen lägenhet att inreda, gå och handla mat, flytta ihop med någon, plugga utomlands, köpa en bra kamera och börja fota på riktigt, resa som en galning(!), ha ett roligt jobb osv. Okej har en hel del. 

Vill testa på, göra saker som jag aldrig hade drömt om att göra tidigare. Nu räknar jag ju nästan 7 år framöver! Haha nja kanske inte riktigt så länge, men vill så gärna börja mitt liv på riktigt! 


Någonting jag vill göra i framtiden, när jag har tjänat en del pengar, är att göra den mest spontana resan någonting. Köpa biljett på flygplatsen och åka till det stället som erbjuds. Vore inte det helt underbart? Jo!

gymkort?

2012-01-31 // 08:55:43 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Alltså det är ju stört vilka priser de har här på gym. Vill man gå inne i Cooroy, vilket jag skulle göra i så fall, är det följade priser:

- 700kr (halva priset, vanligtvis 1400kr) i endast startavgift!
- 450kr för nyckln så att man träna 24/7
- 350kr i månaden efter det. 

Man blir ju rånad bara för att man vill träna!

3

2012-01-31 // 08:31:08 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
nya saker jag köpt. Havaianas thongsen köpte jag som sagt för några dagar sedan. Tycker att de har varit så dyra innan så det är väl en stor anledning till varför köpet inte blivit av tidigare. Speciellt för att vara thongs, men man måste ju bara ibland hehe.







Köpte dessa fina saker i Sydney. Ett kort halsband och en stöört fin  aussieplånis!

sjukling

2012-01-31 // 07:40:50 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Har inte varit på topp de senaste dagarna. Eller ja bara känt mig jätte trött, har inte kunnat sova och bara lite ledsen. Så tack och lov fick jag tillåtelse att stanna hemma idag. visste inte hur mannen i huset skulle reagera  eftersom att han själv har nog aldrig stannat hemma en dålig dag. Men tack och lov. 
Så nu har jag setat och gjort lite armband idag. Härmat lite folk från nätet men det blev väldigt bra tycker jag! 

Annars så.. Idag har jag sett kanske 5 olika sortesr stora ''flygdjur'' dött vid olika tillfällen. De får typ värsta attackerna och sen är det slut. Haha så himla vidrigt!

Får lägga upp resultatet senare tycker jag!




Brisbane park




Ja men precis, jag städar mitt rum varje dag

2012-01-29 // 15:16:54 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer





Förstår inte vad jag gör för fel?


En smart idé.

2012-01-28 // 10:48:59 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer




Kom på en sak jag fick reda på under min Sydney resa. En sak om maccas, McDonalds, som är en otroligt smart affärsidé.
Nu kanske jag är ute i flyger igen, vet inte om alla redan vet om detta och jag varit jätte lost innan. Men fick reda på att McDonalds inte känar sina stora pengar på hamburgare, utan fastigheter. Jag förstod ingenting när jag hörde det första gången, men sen förklarade dem att de köper flera fastigheter brevid varandra. Sedan öppnar de en Mc i en av fastigheterna, men sen köper andra matkedjor upp de andra lediga rummen för att de vet att många kommer till Mc, och då ökar chansen att de kommer till dem istället. Då vet även Mc att det lockar dit flera kunder att gå till just det stället där de har flera olika alternativ att välja mellan, men människorna väljer ändå Mc för att, ja det är Mc. Alltså hur smart är inte det? 
Hoppas att man förstår min förklarning men kort fattat, finns det flera olika att välja mellan lockar det fler kunder till stället. Kunderna väljer ändå (oftast) Mc även om de kan välja andra. Och de vet att de kan sälja lokalerna/hyra ut för ett väldigt högt pris. Jäkla genier det finns alltså...

En helg i Brisbane

2012-01-28 // 08:06:45 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Innan jag åkte till Sydney åkte jag till Brisbane för ett par dagar. Bodde där med Morgan och vi åkte till Dream World tillsammsns med andra utbytesstudenter. Tänkte lägga upp lite bilder som jag tog där. Blev inte många alls, men deras hus i DW var så fina! 
Åkte ju dit med Jacob, från Sverige, som bor i Mooloolaba som bara ligger typ 30 min från Cooroy. Vi tog tåget till Brisbane och på kvällen efter DW blev vi bjudna på middag av Morgans föräldrar. De var så söta för de tog oss till Stockholm Syndrome. Och självklart tog jag köttbullar med potatis och brunsås! +Longonberry. Så stöört gott det var! 
(vet inte om jag har skrivit om detta förut, men orkade inte läsa igenom allting) 












Okej sämsta bilden från restaurangen, men stället var helt super!

Och nu är ju faktiskt underbara Morgan i SVERIGE!! Känns ju helt galet. Lärt känna en aussie, sen åker hon till mitt land och bor där, sen kommer jag hem och kan umgås med henne i sverige också? Alltså? Så jäkla kul! Hon bor i Stockholm nu då så kommer spendera en del tid där när jag kommer hem!



Zumba

2012-01-28 // 05:57:57 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Som sagt testade vi på zumba imorse. Det var kul, men sjukt svårt eftersom att man itne kunde stegen. Sen var det ju så himla mycket höfter och skit vilket jag inte klarar av alls. Improviserade lite steg när jag inte förstod vad hon gjorde haha. Kostar dock 70kr per gång! Är inte det jätte dyrt? Får se hur det blir framöver. 



En bild från midsommar 09. Hade inte velat dela den med någon annan än dig<3


Vad händer annars nu då... Inte mycket alls. Åå måste visa mina första, äkta Havaianas jag köpte idag! Lite skämmit att jag bott i Australien i 6 månader och köper mina första par nu!
Annars så fyller kyrkan 100 år imorgon. Vet inte om jag skrev det förut, men det måste ju såklart firas! Tror att de har planerat detta i ca 2-3månader? Men 100 år här borta är en lång tid. Hemma skulle vi säga att den var nybygd, haha men kort för detta nya land. Tror att det kommer runt 200 personer imorgon. Stort party!



Surrealism

2012-01-27 // 14:01:49 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Vi har precis börjat med surrealism på drama lektionerna. Man kan ju nästan gissa sig till på namnet vad det betyder, men det är alltså något som är orealistiskt, en dröm, fantasi, något overkligt helt enkelt. Och jag tycker att det är jätte häftigt.
I uppgift har vi fått att skriva ner våra drömmar vi drömmer på natten i en bok, och sedan kommer vi lägga ihop olika delar och skriva ett manus till det. Hur jäkla svårt som helst så jag är glad över att det inte spelar sådär jätte stor roll för mig. 
Tänkte bara lägga upp lite bilder eftersom att det är så häftigt!

Älskar att kolla på alla extremt skela tetaljer som man verkligen inte förstår någoning av..




Nu måste jag försöka sova så att jag förhoppningsvis har någon energi imorgon. Puss och kram skumbanan!


Tänk vilka erbjudanden man får...

2012-01-27 // 11:35:57 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Det är ju lite otroligt måste jag säga. Man får så mycket erbjudanden att föla med till olika ställen och sa andra miljöer. Vilket jag bara bockar och bugar för. Tycker det är så himla kul när andra vill ta med mig till ställen. Haha men erbjudandet jag fick idag toppade nog högst upp på listan. 
Började prata lite med en dam nu ikväll som varlite konstig, men väldigt trevlig. Vi pratade om resor och kom sedan in på grodor som hon tydligen studerar nu när hon är pensionär. Hon studerar dem då vid hennes damm. Man kasnke kan börja gissa vad erbjudandet var..? Jo hon sade att om jag ville komma över någon kväll, så kunde jag få följa med henne ut och kolla på de olika grodor hon har i dammen. Tänk va! Alltså hur coolt skulle det inte vara att kolla på hela 19 olika sorters grodor, på EN kväll?!



Du var ändå helt okej..



och liite söta.



Sötast tycker jag!

(Ursäkta om jag gör er besvikna, men bilderna är från google)


Imorgon ska jag och Kate tresta på Zomba! Är jätte peppad! Hoppas att vi kan göra det ett antal lördagar framöver innan hom flyttar till Brisbane. Dock blir ja upphämtad 07.15. Det ska bli intressant (: Nej har ju gjort värre så borde gå fint!

Tror att det regnar

2012-01-27 // 08:58:43 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Lite mer regn idag ja :) Var inte jätte farligt med regnet igår faktiskt. Trodde att vi skule bli genomblöta när vi spelade kricket, men det var vi inte. Eller ja haha det var fyra stycken som halkade när de sprang, inte så konstigt eftersom att det var nästa 1dm vatten på vissa ställen. Annars var gräsmatten ett vattenbad ändå. 

-År så extremt sockersugen just nu. Och då kan jag säga att det inte är kul alls att ha en tjock bunt chokladkakor vid sidan om sig... Skö göra allt i min makt för att inte käka upp dem. Inte alla i alla fall.. 


Men tror att jag börjar ångra mig om det jag sa om översvämmning. Nu börjar det komma upp en hel del bilder och videos där bilar ligger halft under vatten. Normala vägan menar jag då. Och sen har vi även haft problem här också. Började med att bussen var 15 min sen i morse pga regnet. Inte nog med det, när vi kom fram till en ''creek'' var den översvämmad, men med en kronglig vändning kunde vi ta en annan väg. Sen när vi skulle ta skolbussen hem idag blev det en buss istället för två. Nämligen så att det ärmånga barn i mitt område så de har två bussar för att få plats, dockär de aldrig fulla som tur är. Men ja såklart var det den stora bussen som inte funkade, så vi var väl ungefär 42 barn i en buss som tar 32. Jag och en annan tjej fick ha en söt liten 8 åring emellan oss haha. Och jävlar vad alla skriker. Alltså på skolbussarna, det är helt galet. Som tur är har vi en tjej på bussen som säger åt dem hehe. 
I alla fall, på väg hem var det även översvämmat på ett annat ställe, så vi fick åka in så långt det gick för att lämna barn, sedan vända om och åka hela vägen runt. Galet!!


Hittade dessa bilder jag tog i somras. Behövs lite färgglada bilder nu känner jag.

Snart skulle jag gissa på att vi ska börja dra oss till ''the comunity hall''. Det är nämligen så att de har en bbq här i området, en fredag i månaden. Fast är inte riktigt säker på om det blir av nu när det öser ner regn... Det visar sig!

Klippt med sax

2012-01-26 // 14:32:30 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Kom på att jag klippte mig för ett par dagar sedan. Satt och kollade runt på bloggar och fick plöttsligt för mig att jag skulle bli korthårig. Har ju velat det ett bra tag nu men aldrig riktigt vågat. Och sen har man ju alltid velat ha det där långa, halvlockiga änglahåret... Börjar tro att mitt hår inte växer längre btw. Men ja, har ändå inte klippt mig på 6 månader så klippte av en hel del :) Och så funderar jag på att rakpermanenta, så slipper jag platta hela tiden.? Vill dock inte att det stannar platt för alltid?? Haha ska kolla upp det mer. Men blev väldigt nöjd i alla fall!



Å gjorde även en tatoo idag. AUSSIE! AUSSIE! AUSSIE!
As fin!



Haha okej, ignorera att jag ser extremt stel ut i ansiktet.. Men såhär blev resultatet! Och sen blev jag lite besviken, plattade håret bokstavligen 2 min innan jag tog kortet för ville att det skulle se bra ut på kortet... Så bra är min plattång ja. Fast vad kan man förvänta sig för 150kr. Egentligen.?


Nu är det dags för skola om 8,5 timmar. Så det är dags för lilla mig att krypa ner i sängen. Yay vi ska beställa våra year 12 jersay's imorgon!! Får väl ta något tråkigt som Berggrund. Vill ha något annat men har ingen aning om vad! Haha Amarah tyckte att jag skulle ha köttbullar. På svenska alltså. Aja vi får se!

Från ett annat perspektiv

2012-01-26 // 11:59:04 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Kom på att jag inte vet sådär jätte mycket ändå. Så det får bli ett litet inlägg. Detta kanske alltid har varit en självklarhet för er, något ni alltid vetat om, men själv visste jag ingenting om detta innan jag kom hit, så skriver ner det ändå. 

Folk började komma till Australien just denna dag 26 januari, för ett x antal år sedan. Just därför firas denna dag varje år. Problemet i det hela är hur Aboriginerna behandlades av dessa ''nya'' människor. De ''nya'' tog deras barn bl.a. för att de tyckte att de kunde uppfostra dem bättre själva. De behandlades allmänt extremt dåligt och genom det tycker jag att det är rätt självklart att de inte vill fira denna dag.
'Barnkidnappningen' slutade faktiskt inte före ca 40-50 år sedan och efter det har ''de nya'' försökt be om ursäckt på alla möjligt vis. Jag skrev ju förut om att de alltid har företräde i skolkön som ex. Spelar ingen roll om de är ducktiga på att dansa/sjunga/spela eller vad det nu handar om, de kommer in ändå. De får tydligen speciella rabatter i affärer och har sett att det finns speciella advokatsbyråer och 'jobbsökningshjälp' för endast Aboriginer. Skulle inte bli så förvånad om massa andra saker också finns..
Vill bara säga att jag verkligen inte påläst, men vet ju att det jag nyss skrev är sant i alla fall.

Sen har jag länge också hört om att de som väljer att leva bland ''de nya'' ofta spelar bort en hel del pengar. De dricker mycket och gör en hel del andra saker som kostar i både plånboken och på kroppen. 




Aboriginska flaggan


Samtidigt tycker australienarna att de måste försöka gå vidare. Att det som hände är historia och att de måste tänka på framtiden. Många tycker att det nu räcker med ursäkter och de vill att alla ska behandlas på samma nivå, vilket de absolut inte gör idag. Det är väldigt komplicerat tycker jag. Vet inte om jag tycker bu eller bä eller ingenting.

STRAYA DAY MATE!

2012-01-26 // 10:44:07 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
HAPPY AUSTRALIA DAY EVERYONE!! OMG THIS DAY IS SO AMAAAZING!! I LOVE THIS DAY, IT'S THE BEST DAY IN THE WHOLE YEAR! :D I'M SO HAPPY!!

Nja, jo något i den stilen var det väl? Hade tänkt så lite i alla fall. Haha nej men kul var det. Var väl inte den bästa dagen på året men hade min första Kricket match idag! Det var rätt kul faktiskt. Påminner mycket om brännboll, fast det är två som slår, oftast varannan gång, och sen springer de fram och tillbaka mellan två stora koner efter att ha slagit bollen. Okej det är lite krångligt att förklara, men Kricket är en väldigt stor sport här. Sommar är den rätta säsongen för att spela denna sport, och endast en match kan ta upp till 5 dagar! Helt galet om du frågar mig, så himla onödigt och långtråkigt, men det finns många olika sätt att spela denna sport på. Mycket olika regler man kan välja att gå efter. 

Men ja... Klantarsel nr 1 (menar mig själv då ja precis..) glömde ju såklart att stoppa in minneskortet i morse i kameran, så blev inga bilder från dagen. Kom sedan på att David alltid har med sig kameran överallt (han tar kort på allt. Han frågade om han fick ta kort på mig i måndags när det var ''första skoldagen''! haha förlåt men jag kunde verkligen inte) men i alla fall, han hade också glömt sitt minneskort så blev ingenting alls.
Men såklart hade vi en aussie bobby, nibbles och cupcakes. Jag var ju då som vanligt den yngsta där, men idag hade vi faktiskt 4st som var mellan 25-30! Resten var 50+. Har ju helt ärligt vant mig en hel del nu med att umgås med vuxna. Kommer väl byta ut hela min vänskapskrets sen när jag kommer hem. Hej då mina vänner! Haha nej usch, när jag kommer hem ska jag vara den yngsta tanten som finns! Nej nu får jag sluta, haha förstår ju inte ens själv vad jag babblar om...











Men det är ändå rätt så mysigt om man tänker efter. Sammhörigheten i hela landet för just denna dag.
Har ärligt ingen minne av vad vi gör hemma på nationaldagen? Inget speciellt tror jag.?
Usch haha kännde mig som en rätt dåligt utbytesstudent när frågor om Sverige kom upp idag. Typ vad
vi gör bl.a.


Detta är en dag som alla ''nya'' australienare firar, det är ju trots allt en väldigt kort tid som andra människor än aboriginer bott här, men denna dag är även en dag som aboriginerna bara vill glömma bort och något som de absolut inte firar. Kan lika gärna göra ett nytt inlägg om det lilla jag vet om Australia day och aboriginerna.

En liten fjäril

2012-01-25 // 13:10:57 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Sitter för tillfället och kollar på SOS Västkust. Underbara Kungshamn och Smögen... Det är väldigt trevligt och kul att se det på tv, eller ja datorn, måste jag säga. Får lite hemlängtan måste jag erkänna. (VILL INTE HEM BTW!) Men ser ju mitt hem på tv och då blir det lite extra. Känner mig så mycket mer hemma när jag är där, än vad jag gör hemma i Eskilstuna. Eller alltså, haha känner mig ju jätte hemma i Eskilstuna också, men det är ju något speciellt med Västkusten. Kan nog låta lite konstigt men..  Aja nu ska jag inte predika om sveriges underbara västkust, kan jag skriva om senare.
Utan hittade några bilder på en en fjäril jag tog kort på ett tag sen. Höll på att trampa på den när jag var inne i Cooroy för den bara satt där. Tur var så hann jag se den innan jag satte ner min fot, så historien har ett lyckligt slut :) Var tvungen att knäppa några kort eftersom att den var så fin. 










Okej kunde inte bestämma vilken av de sista två jag skulle lägga upp, vet att de ser typ exakt lika
dana ut. Men så tänkte jag att varför inte bara göra det enkelt och ta båda.? Så så fick det bli!


Och eftrsom att det inte är någon skola imorgon kan jag vara uppe huur länge jag vill! xx

I shouldn't be excited. But.

2012-01-25 // 08:43:09 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Hehe jag känner mig lite elak. Nej inte elak, jag tycker bara att det är så häftigt på något sätt. Sen har det ju inte gått överstyr än heller så det är ju inte jätte dumt typ?

Det är så att en del lärare, och elever, har blivit 'inflodade' om man tar det på svenska. Och de kunde då inte ta sig till skolan idag. Hela skolan samlades i stora salen först på morgonen så att de kunde beskriva situationen. Efter det träffade vi i biblioteket innan varje lektion för att se vilken lärare vi skulle ha. Nej som sagt, borde inte tycka att det är häftigt, men det är ju så annorlund! Det är verklighet nu och jag tycker att det är så häftigt när det är sådana ''overkliga saker'' händer en själv.
Sen om det skulle ha regnat lika mycket idag som det gjorde igår, så hade vi blivit hem skickade. Dock regnade det tydligen inte tillräckligt, vilket jag tyckte att det gjorde, så vi fick gå kvar hela dagen.
Och jag har ju så jätte tur så min väg översvämmar nästan aldrig. = Aldrig ledig från skolan! YEES!



Sen skulle jag egentligen iväg på en fest ikväll. En kille i skolan fyllde precis 18år,
men då går inte det heller. surt.


Imorgon är det AUSTRALIA DAY! Herre gud har hört om denna dag sen jag kom hit. Deras nationaldag
som är lite för stor här kanske? Nej då det är kul att de gör det så stort. Rättare sagt kanske det är Sverige som gör det mindre än vad det borde vara.

Pusshej!

Nej gud vad dålig..

2012-01-24 // 10:22:54 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Lite skämmit nu kanske. Eller ja, började i alla fall skratta idag när jag kom på att det är om 2 veckor jag fyller och inte en. Låter det stå kvar bara för att jag tycker att det är lite kul. ^^ 
Okej när jag skriver det här blir det inge kul känner jag. haha skit samma!



Nu börjar jag förstå vad ren verkligen betyder. Och när det är regnperiod. Det har regnat lite mer än två dagar, och det vräker ner hela tiden. Idag har det varit uppehåll i max 2 timme totalt. Och det är inte lite fjutt regn vi pratar om här inte. Gräsmattorna börjar svämma över här och jag har redan sett en väg som blivit översvämmad av ''ån'' som då går under vägen. Det är ju inte så att det hinner sjunka undan utan det är pölar vart man än går. 
Det läskiga med det hela tycker jag är att det bara har gått två dagar och man kan redan se sådan enorm skillnad. Tänk då på hur de hade det förra året när det regnade i 2 månader non-stop. Det blir oftast översvämmninar varje år, men förra året var det extremt.
Sen är det flera små ''städer''/sammhällen vars centrum svämmar över varje år, med ca 3 meter. Helt galet ju. Problemet med Gympie, är att deras centrum är som ett stort hål. Så allt vatten samlas där vilket gör det så högt. Annars är det mycket vanligt med ca 2 meter på vissa ställen. Liite rädd blir man allt, eftersom att det inte är på tv längre...






Brisbane julet innan översvämmningen



och efter. Hittade inte super bra bilder, men man kan ju se att det
är en hel del vatten!


A just ja, sen bytte jag ämnen i skolan idag också. Tog bort matte A, har alltid känts så onödigt eftersom att jag redan gjort det hemma så satt mest och gjorde ingenting på lektionerna. Sen tog jag även bort musik av en någon konstig anledning. Nej men eftersom att year 12 är så otroligt seriöst år så skulle de bara göra fullt med uppsatser om saker jag aldrig hållit på med, så tänkte att jag lika gärna kan byta till något som är lättare och roligare. För jag kan verkligen inte komma på musik till exempel. Och analysera tecno? 
I alla fall så bytta jag dessa ämnen till Ancient History och Geografi. I AH kommer det handla mycket om, så vitt jag vet, egypten och allting kring det. As coolt! Och sen i G kommer det vara mycket om Australien och kustlivet typ. Skulle ju också vara skit bra att lära sig mer om det. Så jag hoppas att det kommer bli bra! 

Fast har inte vågat säga något till min musik lärare än... Dockmåste han skriva på ett papper innan jag kan byta men vet att han kommer bli ledsen): haha inte på det sättet att jag är en sån extremt underbar elev så att han inte vill mista mig. Eller jo lite? ;) haha nej men problemet är att han kommer ta det personligt.. och det vill jag ju verkligen inte. Han är ju bästa läraren på skolan liksom, verkligen, men vill inte göra det ett halv år till.
Får försöka ta tag i det imorgon...


Jävlar vad gått det lucktar från köket just nu. Nästan som hemma. Mysko, det lucktar nästan aldrig gått om maten här. Haha det är ju gått och så, men kom på det nu när jag fick en sådan hemma känsla. 
Detta betyder då = Mamma och pappa, fasiken vad god mat ni gör! Är stolt över att ni gör så goda maträtter måste jag säga. 

PAPPA! När du kommer hit, MÅSTE du göra din köttfärsås!!
Du har inget val. Jag vet att det är semester för dig, men nej förlåt du måste. 

Puss och kram!

Det börjar bli en vana

2012-01-23 // 13:22:24 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Det börjar bli en vana att gå i en sträng skola. Kom på det idag att jag jag inte tänker på det längre. Okej det där blev konstigt.. Men ja som sagt så började skolan idag igen och då kom alla regler tillbaka. Råkade ha rosa strumpor på mig idag, blev såklart tillsagt eftersom att det inte tillhörde uniformen. hehe. Måste använda antingen vita eller svarta strumpor. Och ja såklart uniform. 

Men idag var det en speciell dag i skolan. Från och med idag, är det tillåtet att ha mobilen i skolan. OCH ibland även iPod på lektionerna!! Ja, det är helt sant. Kan knappt tro det själv. Alltså det var mycket som hände idag, för vi fick till och med sitta inomhus idag på lunchen. Vi hade tur dock eftersom att vi var ca 7 st och läraren var otroligt snäll. Som jag sagt fört, tror jag, är det bara klassrummen som är inomhus. Så vi sitter ute i vått och tort! Men idag var det bra!

Och, skolan började nästan som vanligt. haha vi hade roulgroup (?) i ca 2 tim, sen började vi med vanliga lektioner typ. Fick till och med en liten läxa i musiken. Aha, första dagen i skolan. Inte najs): 

Men när jag kom hem!!! Herre jävlar!! :D Mamma, du är så jäkla BÄST!! När jag kommer hem får jag ett stort paket av David som han har hämtat på posten. Det är väldigt tungt och det står ''choklad'' på paketet. Haha spänningen när jag öppnar paketet och ser att det är hela 9 (!) x 200g Marabou chokladkakor!! Alla i olika smaker! Det är nästan 2kg bara choklad!!! :D (okej kom på här lite i efterhand att man faktiskt kan kolla på bilden istället för att jag sitter här och förklarar min choklad. men ändå, det gör inte så mycket!).
Alltså åå jag har kommit till himmelen. Eller nej himmelen har kommit till mig. Var lov att fuska lite dock, så öppnade en med nöt som vi delade på här. Fast den tog inte slut idag i alla fall. Duktigt av oss (: Fick detta då som en ''liten'' 18 års present eftersom att jag fyller år om exakt EN vecka! wohoo! fast.. någon alkohol firande blir det ju då inte. Menmen... har ju lite choklad nu i alla fall :D 



Alltså YAMMIIEE!!!



Tack som tusan underbara mamma


It's all about spoiling yourself

2012-01-22 // 08:38:25 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Nu har jag flyttat tillbaka till min vanliga host familj. Lite ledsamt måste jag saga. Gillade verkligen att bo med Bob och hans barn + barnbarn. Allting hände så naturligt hos dem. Vi kunde åka och käka lunch vid Noosa river, gå ut på middag, träffa vänner och ja allt flöt på naturligt! Sen var det så skönt att ha lite liv runt sig, och då syftar jag på hennes små pojkar på 8 och 10. Har jag bor ar det tyst 24/7 for de har varken radio eller barn som springer runt. Nej usch vad trevligt jag har haft det. Hehe och jag vet inte, men jag gillade verkligen hans dotter, det kandes naturligt och tryggt. Hon ar runt 40 och har tva barn (herre gud jag är så inte van att skriva med å,ä,ö märker jag nu) men ja jag tror att hon påminde lite om min mamma. Inte bara på utseendet utan på sättet också. Är det jätte konstigt förresten?
Hon hade lite kort krulligt ljusbrunt/slingat hår, smal och vältränad (inte lika fin kropp då som du har mamma), liknande hudtyper, hon var öppen, rolig och hade ett go! som jag sagt tidigare. Nej det finns så många sidor jag kände igen hos henne så ja henne gillar jag skarpt! Och sedan sa honfaktiskt att jag kunde komma ner till Melburn och stanna hos dem ett litet tag! Ta flyget ner, kanske även med bob, och ja se hur de bor. Det skulle troligtvis inte heller gå på mer än $200 så det skulle ju vara skitbra om jag får säga det själv! 

Annars då.. skolan börjar imorgon. Vet inte vad jag ska tycka haha. Nej då det ska bli kul att träffa alla igen. Problemet nu är bara att de som jag umgicks med förra året har bytt skola. YAY. Visst var det inte de ända jag umgicks med, men nja haha vi får se hur det blir! 




Alltså jag tror att jag har shoppat lite för mycket på sista tiden. Och detta är inte
ens från Sydney, köpte det nu i veckan. Och nej haha INTE rea denna gång.




Lite smått till min blacer.



Ja alltså jag är själv i chock... Hittade faktiskt en klänning som jag köpte för bara $30. Annars hatar jag
att använda klänningar. Men om jag skulle ha en klänning, så skulle den se ut såhär. 
Så jag passade på! 



Dessa två köpte jag även på marknaden. Eumundi markets heter ''stället''
och dessa kostade $10 styck (rea däremot! haha). Den färgglada saken är 100% silke!


Tänker på dig, älskade farmor

vila i frid farfar♥

2012-01-18 // 13:42:45 // Länk till inlägget // Allmänt // 4 Kommentarer
Kan väl inte påsta att det var ett väldigt bra sätt att starta dagen med. Pappa ringer och väcker mig, for att meddela att farfar har somnat in.. Fast, egentligen finns det nog ingen bra tid alls for att fa en sadan nyhet. Jag hoppas att du har det bättre pa den plats som du nu befinner dig i. Men jag vet att du kämpade mycket och länge innan tiden kom.

Usch jag är inte bra pa att skriva sanna här saker, men jag hoppas att du inte har det jobbigt längre och att du har kommit till ett underbart paradis dar uppe i himmelen. Tanker pa dig och farmor just nu♥

♥ Vila i frid älskade farfar Rune

prawns coming up

2012-01-15 // 12:39:57 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Jag mar bra nar jag bor hos Bob. Nar hans barn och barnbarn ocksa ar har, det gor att det hander saker. Det finns ett Go i dem och de VILL ut och hitta pa saker. ingenting kanns patvingat utan det ar normalt bara. Och det ar detta som jag ar van vid. Att ha ett go, ha folk omkring mig som vill ut och hitta pa saker. Jag stortrivs har maste jag saga! Vill inte flytta har ifran. Men som tur ar har jag utterligare 1 vecka har sa jag far njuta till max!

Sen har jag varit duktig har ocksa. Igar korde jag hela 65 mintuer pa maskinen pa gymmet.
wohoo! Och idag borjade dagen bra med att trampa i 30min + senare pa dagen tog vi en langpromenad pa 1tim & 50min i Noosas nationalpark. Haha fast det sporegande hela tiden sa jag var riktigt kall nar vi kom tillbaka till bilen.
Efter att jag gjort allt detta sa vill jag inte aka tillbaka, just eftersom att man inte kan gora nagonting dar jag vanlitvis bor. Jag vill sa garna halal igang, men jag spyr nastan pa treangeln nu. Och eftersom att jag bara flyttade till andra sidan vagen efter min forsta flytt, sa blev det inget nytt alls. Men jag far hoppas pa det basta!


Kom pa att den har mannen jag berattade om tidigare, han som stalkade en kvinna, ska pa rattegang nu pa torsdag. Han hade varit pa nagonting for ett par veckor sedan, och da var det nagon som hade tipsat "Brisbane" om det, sa nar han kom ut darifran var det fullt av tidningar som hade kommit fran alla hall och kanter for att fa naogn klarhet i det hela. Om det gick bra eller inte har jag ingen aning om..
Men som sagt, rattegang pa torsdag. Jag fragade Bob vad han trodde skulle handa med honom och han trodde inte att han skulle hanma i fangelset. Men, vet inte vad det kallas, att de skulle ha koll pa honom i ett ars tid eller sa och om han gjorde nagonting fel sa skullehan aka in. Vi far se vad som hander med honom. Maste erkanna att det ar lite obehagligt att traffa honom efter allting. Nar det ska pussas pa kinded och halla pa.. Nej vet ju att det inte ar en stor grej men anda.


Sen maste jag komma ihag och skriva om vad min host syster gjorde forut nar jag skulle halla mitt tal om sweden... Vill skirva nu men maste ga ut och vara social med familjen.

Fast, ar mycket glad for tillfallet! Fro har pratat med hela min familj ikvall pa skype! Inte ofta man hr sadan tur! Yay gud vad jag langtar tills du kommer pappa!!!

A just ja, kakade varldens storsta rakor till tea ikvall. As gott!! Typ svenska rakor x3



Sov gott xx

hurtig till tusen!

2012-01-12 // 15:08:53 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
... eller jag foroker i alla fall!


Onskar att jag kunde skriva mer i bloggen, men har nu flyttat ytterligare en gang, lite extra, till Bob och kommer bo har i ca 1,5 veckor till. Vill lagga upp bilder fran Sydney ocksa men hans dongel funkar inte pa min dator sa maste anvanda hans. Men maste saga att jag verkligen gillar att bo har. Har varit har i ca 4 dagar och har kanner jag igen livet mer. Anledningen till att jag kan bo har just nu ar for att hans dotter med familj ar har for ca 1 manad, sa da tankte han passa pa att ha mig ocksa. (I Rotary maste personen jag bor hos vara gift eller ha en partner (hare jag skrivit detta forut? ursakta i sa fall) i alla fall, om de inte har nagon partner som Bob inte har far de inte ha mig boende hos dem, for ja helt enkelt att de itne ska kunna forgripa sig pa mig eller en annan student. Har namligen hant forut. Inte for att jag skulle vara det minsta orolig nar det komemr till Bob, herre gud han ar som en liten nalle bjorn. Har jobbat innom sjukan i kriget i flera ar, har rest jorden runt (skojar inte, han har varit overallt!) jobbat i over 6 ar med doda lik och ar engagerad i allt och alla. han ar ju pernsionar nu men gar fortfarande upp med tuppen och gor sina planerade saker. Vet inte om jag borde satta ett ")" i slutet av parantesen for egentligen ar det ju ingen parantes, kom in pa lite andra saker men haha skit samma. )

Jag ar trott maste jag bara kommentera..

Annars da... sa fort vi satt i bilen och precis lamnat Sydney kom klumpen tillbaka. Nagot som ar sa konstigt tycker jag ar att man, eller jag i alla fall, vanjer mig sa latt och mycket. Ar det nagot som pagar mer an 2-3 dagar da ar det sa det ar. Vilket leder mig till att jag traffade min underbara syster sa mycket under resan, mycket mer an vad jag vagat hoppas pa) men sen blev det ju lite av en vana. Hon var nu pa riktigt bara ett telefonsamtal bort och jag kunde traffa henne sa fort det fanns tid. Jag kunde sova over och vi kunde somna till en film. vakna upp dagen efter och fortfarande ha henne liggandes brevid mig - nej det var ingen drom.
Men sen slog det mig nar vi satt i bilen att det inte skulle funka sa langre. Inte pa tva jakla manader vilket kanns som en evighet men inte ens da skulle det bli som forut. Alltsa aaa!! Ibland kan det bara vara sa in i norden jobbigt.
Men denna gang hade jag faktiskt nagon att krama. Min lilla apa jag fick i julklapp! Ursakta men trodde inte att man kunde bli sa lycklig for ett gossedjur i denna alder. Men det blev jag, den basta av de alla skulle jag tro. Sa den har jag med mig vart jag an gar. Dar gar vi hand i hand inne pa IGA och valjer frukt tillsammans. Apan vill ocksa vara med och leka. haha nej inte riktigt va. Men vart jag an sover, sa ska jag val saga istallet!


Och nu till rubriken. Kanner att jag har varit ducktig pa sista tiden. Jag alskar ju att trana och vara almant hurtig!
gatt otroligt mycket i Sydney, igar gick vi till gymmet och da korde jag 50 min pa crosstrainern (shiit vad jag kande mig duktig! kanske inte ar den jobbigaste maskinen, men med tanke pa hur sjukt lite jag har rort mig innan sydney... sa ja, noll kondis och allt vad det heter, men klarade det!) Cyklade 30 min imorse och tog en power walk pa eftermiddagen pa narmare 1 timme. Woohoo! Ska kolla om jag kan borja trana inne i Cooroy (ja tro det eller ej, de har faktiskt ETT gym!) efter skolan. Ta en liten promenad dit, kora ett tag och sedan bli hamtat. Skulle funka gallant forhoppningsvis! Imorgon ska jag forsoka mig pa nagot i samma stil som idag. Men man vet aldrig...
Vill ju inte att pappa ska komma hit och se vilket monster jag har blivit. Och du komemr ocksa snart!! :D pappsen kommer om snart bara tva manader!! shitt! Berattar sa glatt hela tiden for alla har nere att min min syster kommer i februari och pappa kommer i slutet pa mars.. alla blir sa glada maste jag saga! Men bara tanken pa att se min lilla fader i Cooroy funkar liksom inte i hjarnan. Det gar inte ihop. Det krockar och blir fel, bilden gar inte att mala upp. Tva helt olika varldar som gar ihop. Men faaaan vad jag lantar!!!

Nej nu skriker sangen efter mig. Forstar inte att jag kan vara sa forbannat trott och klockan ar bara 11? parypinglan nr 1! 

Peace!



Gud vad jag skrives sjukt osammanhangande.. Maste bli battre pa att blogga. Ta det mer serisost.. vi far se hur det blir :)



skel, ar ratta ordet for denna dag.

2012-01-02 // 11:43:36 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Ja ska man beskriva denna dag med ett ord, sa ar det skel. hahah riktigt rolig...
Usch stor mg pa att det inte finns de tre sista bokstaverna jag vill skriva med pa detta bord. Det ar en av anledningarna till att jag typ aldrig uppdaterar har nere i underbara Sydney. Sen ocksa for att jag hatar inte gillar att lasa en blogg som inte inehaller bilder. Och om jag ska lagga upp bilder vill jag garna att det ar mina egna (forutom de jag snor fran weheartit) men ja okej kanns bara fel helt enkelt typ. Jag vet inte...
i alla fall, nu har jag varit har ett tag! ett bra tag kanns det som. alltsa jag alskar sydney. fast ska jag vara arlig tror jag att jag ar lite desperat dessutom. Har bott i Cooroy i ca 6 manader nu och tro mig, man blir desperat over att fa se manniskor. Se att folk lever, att det finns en varld dar ute, ett hopp! haha okej nu kanske jag overdriver lite, men jag skulle latt kunna sitta har ute i flera timmar och bara kolla pa manniskorna. Hemma i Cooroy stanger alla affarer, vanta hur manga har vi... 3? aja de stanger i alla fall 12 pa lordagar och har stangt sondag. sa fort vi aker till det stor kopcentret i Maroochydore blir shopping patvingad. Nastan sa att man skriver en lista sa att man verkligen inte missar nagot. Och man gar inte och strosar for att man har tid, utan man springer runt sa att man hinner fa med dig allt man bestamt sig for att kopa.. haha.
Har ar det skont, man behover inte skynda sig, man kan faktiskt klara sig sjalv -da menar jag ta buss och inte bli skjuttsad overallt-, man kan ta en fika pa ett mysigt cafe, alltsa ja allt! Usch jag blir lite ledsen nar jag tanker pa att vi snart ska aka tillbaka. Tillbaka till Ridgewood. Varken bussar eller snyggt folk. Nej gud de har ju inte fina klader over huvud taget, just for att det inte finns nagot att kla upp sig for haha. Men det ar lite gulligt :) Skulle inte kunna bo sahar, men attans vad jag ar glad over att testa pa det. Gud det ar bra pa alla satt och vis. Kan inte komma pa en enda negativ sak om jag ska vara arlig! Men allt som jag har lart mig under detta forsta halvar ska jag inte ga in pa nu haha. latt att komma in pa fel saker kanner jag. okej skriver ett till och om Sydney denna gang! xx