Cashewnötter <3 ... det är allt jag säger

2011-07-21 // 14:19:48 // Länk till inlägget // Allmänt // 5 Kommentarer
Tänk hur mycket lycka cashewnötter kan sprida. Jag menar, är man ledsen, finns de där och däpmar smärtan. Är man glad, blir man ännu gladare. Är man arg och ser svart, blir man snäll och ser ljust. Cashewnötter... ni är helt underbara <3

Kände att jag hade käka för mycket onyttigt de senaste dagarna... godis (massa), milkshake, glass, kakor, ännumer choklad, bakelser mm. Så idag testade jag lite nya sorter i naturfrukts hyllan :) Torkade bananer (skit äckligt och köpte ändå en del (tur att de bara kostade 5 dollar/kg) så de slängde jag), cashew <3, soyachips! shit vad goda de var! helt galet smakade precis som chips fast godare. De kommer så bli mitt nya favoritgodis! fast ja, delad platts med cashew <3 allt det gick bara på 21 svenne kronor! blev skit glad! och sen haha igår köpte jag några, vad jag tyckte såg ut som god torkad frukt med lite socker på eller vad det nu var. Men haha fy fan, när jag smakade det var det typ ingefära? kanske är helt ute och cyklar... men sånt man har till sushi, fast i stora fyrkanter och såg super gott ut. Så nej fy de fick hamna i soporna de med dessverre.
Efter det köpte jag ett halsband och ett armband. De är hur fina som helst och haha lovar att jag kommer att ha köpt alla deras smcken innan jag åker hem. Det finns en liten butik som säljer as fina stora smycken för typ 120kr! max. de skulle säkert kunna sälja de i sverige för minst 300. så ja, jag tackar inte nej.

Det ända som riktigt fattas just nu är alla där hemma. Skulle de komma hit skulle det vara det bästa någonsin. eftersom att jag inte har ett direkt schema för tillfället så kan jag göra nästan vad jag vill på dagarna vilket är precis så som jag vill ha det just nu. (idag pratade jag lite om Sverige för några 8 åringar en stund på förmiddagen, vilket var rätt kul faktiskt) men efter det hade jag inget jag var tvungen att göra så då tog jag en lång promenad med musik i öronen. fastade tillslut i en skejtar park en bit bort som jag satte mig i och solade ett tag. Jag hade med mig en macka, frukt och vatten (stannade även till på ica, eller haha IGA som det heter här^^ och köpte lite godis som jag tog med mig). Så hade en liten picknik för mig själv i solen. Kanske låter tråkigt men jag bara älskar friheten. Att inte ha ett precis uträknat tidsschema jag måste gå efter, att inte känna press på att man måste hinna träffa massa folk (har ju ingen att vara med heller haha så :( ), utan att bara göra precis det jag känner för. Fy fan vad härligt det är. 
När jag kände för det gick in mot stan igen. De har faktiskt en del bra affärer här. Så ja, gick in och kollade i lite olika och hittade då mina smycken och även de nyttiga sakerna :) du har rätt mamma, tänk så mycket lite shopping kan göra.
Okej så imorogn börjar skolan... lite nervös, men konstigt nog väldigt lugn ändå. Kommer nog mer imorgon när jag gör mig i ordning hehe.. uniform och allt. haha shit! har ingen aning om vart jag ska heller. vart alla lektioner är. men det löser sig!
just nu håller jag på med att filar naglarna, ska testa att fatiskt hade långa ett tag och inte bara en dag. Hahah kommer aldrig glöma den dagen då pappa lärde mig hur man skulle sköta sina ''tjej-naglar''. Ritade upp och förklarade väldigt intensivt. (helt sant shockade nog) Så ja, tack vare pappa vet jag nu hur jag ska fila mina naglar. tack pappa! :)

gud vad mycket text det blev nu med =( aja... tog tyvärr ingabilder idag och de jag tog på mina smycken blev sämst. menfår se vad jag hittar. Over and out!

Kajsa, du är bäst!

2011-07-20 // 11:29:44 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Vill bara börja med att tacka Kajsa Göransson för min underbara blogg! Utan dig, hade inget av detta varit möjligt. Den är så jävla snygg! så tack för att du slösade din tid på mig. Eller ja slösade gjorde du ju inte men iaf :) Tack som fan underbara du!

Sen måste jag bara spekulera lite högt om hur min kontaktperson tänker... haha igår berättade hon för mig att förra gången deras barnbarn skulle komma så ångrade han sig i sista minut, så de fick komma till honom istället. I alla fall, till middag idag får vi köttgryta. Där har vi ju svaret. Haha nej förlåt vad dum jag är :( men tänker bara hur illa jag, och alla andra barn, tyckte att göttgryta var när man var liten, och han är här typ 1 gång var 4 månad, och så gör man köttgryta. Tycker bara att hon borde ha gjort något som barn gillar. (mamma och pappa, kan inte och säg nu att mormor gjorde köttgryta när vi hälsadepå) Men som jg har sagt till dig pappa under hela vår uppväxt: barn gillar inte fin mat. Så enkelt är det. Så spara det till när de blir äldre istället :) ja okej, nu är jag klar.

Usch kom på en äcklig sak som hände mig igår... Vi gick bara runt vid Noosa och så skulle jag känna på mitt bett jag fick för några dagar sen vid halsen. Jag letar efter det med handen och då får jag känna något mjukt och litet som ''sticker ut'' från min hals. Då är det en fet larv jag har ovanför nykelbenet. Visst, man får väl räkna med insekter, men det som jag tyckte var så äckligt var att jag inte hade känt den. Alltså kan man inte veta om man har en larv på sig eller inte. får börja kroppsgranska mig själv var 30ionde sekund. haha usch...

Peace out!

''...and this is cäsa :)''

2011-07-20 // 08:21:00 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Ändrar inlägget nu så att det blir till ett snällt istället :) men åter till det jag pratade om innan. I början var det ganska irriterande när alla uttalade mitt namn fel, men nu när jag har varit här lite mer förstår jag (+ jag stör mig inte lika lätt på saker längre) att det är svårt att uttala mitt namn. De har ju aldrig hört det förut så jag vet inte vad jag hade förväntat mig? förstår att jag har varit alldeles för hård och känner mig väldigt taskig... :/

Igår var vi i Noosa igen. Vi hade picknik och smörgåsarna var underbara! maten och glassen var super braiga. Dagen började dock med att vi först åkte/gick upp på ett stort berg som hade en underbar utsickt (kort).
Efter det åkte vi vidare till Noosa och då var klockan ca halv 2 och jag mega hungrig. Och som ett rop på hjälp plockade de fram de goda mackorna som jag snabbt käkade upp!
Jag vet att jag borde njuta av allting, men det är svårt, speciellt igår. Det är så att de hämtade sitt barnbarn igår och vi kommer ha honom här fram till fredag? och jag märkte att det blev jobbigare efter att de hämtat honom, just för att de blev så mycket kärlek. Det fick mig att tänka mer på min familj, mina vänner och framför allt Pontus. vilket blev väldigt jobbigt och då störde jag mig bara på allting, men hoppas att det blir bättre såfort att skolan börjar.
Jag flyttar till min första riktiga familj på tisdag och de verkar hur roliga och trevliga som helst! haha helt super härliga! och de har en dotter i min ålder som jag har snackat lite med och är super trevlig. + hon älskar att shoppa så det är suuper! är så glad över att jag får följa med dem i jul till Sidney! Fan vad kul :D

En till sak som jag tycker är lite konstigt här, är att man får ta med sig sitt egna vin till restauranger. haha. det kostar typ 3 dollar har jag för mig och annars ca 14 per flaska om man köper där. Har för mig att det var något i den stilen..
Detta har varit en skön dag. Gick till skolan, och såklaart har det blivit ett missförstånd och han trodde att jag skulle börja imorgon, vilket jag då inte ska. nej då ska jag till någon liten klass och berätta om Svergie typ? de är ca 8 år. haha har ingen aning om vad jag ska säga men det löser sig förhoppningvis :) 

Men iaf, jag var i skolan lite och Kate (min host syster) visade mig runt lite i skolan. Skolan består av ca 20 små hus på ett ganska stort område och det är massa träd och gångar.. haha med andra ord så kommer jag vara väldigt lost på fredag. usch vad läskigt det kommer vara! haha jag vågar inte D: det är likosm nu som jag börjar bli nervös på riktigt. tänkt rasterna, lunchen sen likosm. usch jag kommer sitta där själv helt mobbad x( aja!

Hahah fortsätter jag som jag gör just nu, kommer jag få diabetes inom en snar framtid. haha älskar godis!
nej nu pallar jag inte skriva mer.. kanske sen om jag kommer på något att skriva om :) hejpa!



påväg upp till toppen av berget...


fortfarande påväg upp...  



väl uppe på berget fick vi ett välkomnande från en ödla, fick dock ingen bild på 
ödlan, men utsickten hann inte springa ifrån oss!





bär det alltid med mig



sedan hann vi ta en liten snabb sväng till Sidnye på kvällen :) fast nej. tyvärr. 
men i sommar så! :D

Hare! som nissen säger i Greveholm :)


Gästinlägg!

2011-07-19 // 20:17:47 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Hallå där! Nu är det jag, Kajsa Göransson [länk], Kajsas f.d klasskompis i ettan som skriver. Hoppas det är okej för Kajsa att jag gör det :D iallafall! Nu är jag iprincip färdig med Kajsas bloggdesign, finns alltid lite småpill att göra & har inte så mycket tid men hoppas hon är nöjd iallafall.

Det jag ville säga är att jag tycker ni ska följa Kajsa på hennes bloglovin'. Har fixat så att ni kan börja prenumerera där så det är bara att trycka på ikonen nedan eller den i menyn! :) Detta gäller er som har bloglovin' förstås, men det är enklare att hålla koll med det.

bloglovin


uppdatering... igen

2011-07-18 // 14:08:23 // Länk till inlägget // Allmänt // 3 Kommentarer
Haha var tvungen att publicera för trodde att de skulle stänga av det trådlösa^^ men det funkar fortfarande!
Hann alltså inte säga då att jag idag köpte det nödvändigaste jag behöver. Plattång, parfym, deo (hittar inte min?), värmeskydd, vita strumpor till min uniform, svarta strumpbyxor till min uniform, godis och svarat skor till skolan :) Super snygga! herre gud de tog först fram ett par som man inte ens använde på 50-talet? super bred klack, 2 cm höga och breda som en val framtill. en tillslut hittade jag ett par som funkade iaf. kostade bara 20 dollar! samma som plattången, vilket jag blev lagom chockad över. skit bra var den också.
Grejenär att jag skulle inte köpa en plattång egentligen, trodde att alla tjejer skulle se ut som man gjorde i 6an? då man inte visste vad varken smink eller plattång var för något. (Jag är inte så ytlig som jag kanske låter haha) men när jag kom till skolan var ALLA fjortisar! typ 90%! blev lite paff. typ långt svart hår (okej en hade långt svart hår. de andra hade bara långt), spikrakt och super lager med smink. De kan vara att de var yngre också det vet jag inte än, men de hade smink ja. Så ursäkta, men jag vill ju passa in lite och inte komma dit som en tönt. men vi får väl se hur det går på den fronten ändå...




+ australienskt (?) nummer :) .... vilket jag inte hittar för tillfället, men det kommer nog fram snart ^^

jag är en apa, i en djungel

2011-07-18 // 13:53:37 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Jag känner mig lite som en apa. Haha just för att man går runt här och allt är som en djungel. Då menar jag bokstavligen. Man ser knappt husen för att de har så mycket träd runt omkring dem. As coolt! :D
Vi gick till skolan idag för att fixa uniform, papper osv. DOCK hade skolan slarvat bort mina papper (yieepii) så jag komemr inte kunna börja skolan på onsdag som planerat. Men det ska fixas imorgon så förhoppningsvis börjar jag på fredag. Och hahah när det kommer till uniformen.. Asså jag ser ut som en sjuksköterska x) herre jävlar. Men aja, får visa bil sen iaf antar jag. 
Vi var i Noosa Heads idag!! Helt Jävla Underbart! Det var galet. visst jag har varit utomlands förut, men det är något visst med Australien. lägger upp bilder :) Kul att jag satt mer än 2 tim går och skulle lägga upp bilder från resan, när jag har en blid kvar flyttar jag lite på datorn så kontakten åker ut (jag hade tagit ut batteriet för det var full laddat) så ja,  datorn dog. haha så himla ironiskt :( fett sur jag blev. Men gör ett nytt försök ikväll!
två konstiga saker jag har sett/varit med om idag:
  1. Det finns ett smink man kan köpa som är ''6 in 1''. Ser ut som ett helt vanligt puder, men det är så mycket mer! vänta bara... Stryker man på ett sätt får man en täckande foundation, ett annat sätt får man rouge, -ll- brunpuder, -ll- ögonskugga, -ll- läppglans och en mer som jag inte kommer på. Haha kanske finns det i Sverige också nu? tyckte att det var lite kul och väldigt trovärdigt iaf^^ 

  2. Ducktig som jag var beställde jag grönsaker i stället för pommes till maten, då fr jag potaisgratäng istället? fattar inte...


















Efter första dagen

2011-07-16 // 14:18:02 // Länk till inlägget // Allmänt // 5 Kommentarer

Jag tycker att det är svårt och jobbigt med språket, och ja nästan hela situationen. Vet inte hur jag ska bete  mig, vill inte gör/säga fel och är bara så jävla blyg vilket är väldigt surt. Jag har så mycket ord i huvudet men det kommer ut helt fel och det låter bara som att typ har läst engelska i 1 år eller något. Usch vad jobbig jag är. Men det kan bro lite på att jag är så himla trött också. Natten till tordag sov jag 4 tim och natten efter sov jag max 2. Och ja allting är bara skelt liksom.

Det känns som att jag är i ett zoo i ett växt hus nästan. Det är jätte häftigt men det har ju inte sjunkigt in än. Känner att jag kommer att ha jätte mycket att skriva om nu i början och sen är allt slut. Haha nej då men lite så. Vågar inte fråga om de har internet (och nej inte för att jag är blyg denna gång utan för att jag inte vill verka som den där tonåringen som sätter sig vid internet så fort hon få chansen. Jätte osocial med andra ord. Och ja det kasnke verkar som så nu men nu är jag bara så himla trött och allt är så mycket så det skulle vara trevligt med internet men vet inte om de fattar då liksom.) Men jag skriver nu och publicerar sen. Måste bara inflika att jag älskar deras ''skog'', den är hur underbar som helst.

På flygplatsen var jag extremt lycklig för några minuter. Först var jag super glad och sen när vi är på väg till våran gate ser Kristina och jag en Victora’s sicret och det första jag tänker på då är det där body splashet som Kajsa Göransson alltid hade i skolan och som jag var lite smått förälskad i. Så jag skyndar mig och köper en och blir världens lyckligaste tjej. För ett ögonblick. När vi kommer till gaten kollar de igenom vad vi har köpt och då säger de att jag inte får ta med mig såmycket flytande vättska in i Australien. Jag blir typ hur pissed som helst eftersom att jag tycker att de borde ha sagt till i butiken i så fall. Alltså varför sälja en produkt som människor ändå inte får ta med sig?? Så ja, jag fick helt enkelt slänga den. Det som jag blir extra asur på är att jag fattar inte varför man då får ta med sig typ 5 liter sprit men inte en 250 ml body splash? Nej usch så sur jag blev.
Planet var nice iaf. Alla hade en varsin tv i ryggen på den framför och där i fanns det film, musik, spel mm. Resan var ändå på ca9 tim men den gick bara så mycket snabbare än första.

Förra natten sov jag i 15 timmar, är fortfarande helt konstig hela jag. Idag var det lite enklare med engelskan och hela min ensamma tid går åt till att tänka ut svar på engelska så jag inte blir helt stum när/om frågan kommer upp. Dagen har gått fort vilket jag är glad över, vill bara sova och att dagarna ska gå fort. Dels för att det är ca 10 grader både ute och inne + regn och sen pga språket. Vill bara prata svenska haha.

Men imorgon ska vi ha en stor BBG med massa andra folk så jag hoppas att det blir kul, fast like läskigt. Och nu har jag frågat om internet iaf :) elelr ja det var dem som sade till så det ordnade sig. Och just ja, 1, fick reda på att en annan ''rotaryan'', en svensk som jag åkte hit med bor ca 20 min här ifrån så det känner jag mig väldigt glad över. Så har jag någon att snacka svenska med iaf! 2. vi ska gå till skolan på måndag ooh köpa uniform och fylla i vilka ämnen jag vill läsa! Gud det ska bli kul!

Sen tar det evigheter att lägga upp bilder och de ska typ gå och lägga sig snart (klockan är 22 här och de stänger av internet när e lägger sig) så hinner inte fixa allting. Så det får jag göra imorgon :)


Thailand!

2011-07-14 // 14:35:54 // Länk till inlägget // Allmänt // 3 Kommentarer
Herre. Min. Gud. Jag. Tror. Jag. Spricker. Ni anar inte vad jag just har varit med om! Jag har hela tiden trott att vi skulle vara instängda på hotellet här i Bangkok typ tills vi skulle åka vidare mot Brisbane (ca 18 tim väntan). Att vi inte ens skulle få känna på den Thailändska marken för at hotellet skulle ligga i flygplatsen liksom. Men tänk så fel jag hade  Nej just nu sitter jag på ett 5-stjärnigt, mega stort hotell och har precis kommit hem från en marknad här i Thailand. Jag har drömt om att åka hit så länge jag kan minnas, och visst kanske till någon fin ö istället för Bangkok men ändå, och nu är jag äntligen här och får smaka en liten bit av kakan. Känns helt overkligt. 
Känner att det kommer bli mycket text nu men det är skit samma. Dagen började (igår den 13 juli efter att jag gjort ett inlägg) starkt. Fick ju då ta mina egna väskor på Arlanda och efter 3 steg ramlar jag framlänges över mina väskor. Haha det var inte kul. Efter det checkade vi in, sade hej då till nära och kära och gick sedan för att gå igenom säkerhetskontrollen. Jag klarade mig utan problem vilket var rätt ovanligt. 
Efter det gick vi ombord på Thai Airways och blev sittandes i ca 10 tim, vilket blev en trevlig överraskning eftersom att jag hade fått för mig att det var närmare 14. Det var väldigt segt men god mat var det! Och man fick typ saker hela tiden kändes det som. De kom och delade ut saker 24 7! Super awesome! Och mamma hade rätt… De hade jätte fina Thailändska kläder på sig flygvärdinnorna. Efter en lång resa kom vi äntligen fram till Bangkok och jag blev överlycklig när jag fick reda på att hotellet inte låg inne i flygplatsen. Alltså skulle vi få gå ut lite i Thailand i alla fall. Och sen herre gud. Tappade bokstavligen hakan när vi kom in till hotellet. (Det låg ca 50 m från flygplatsen men ändå fick vi skjuts dit?) Lobbyn var den största jag sett någonsin och det var hur fint som helst. Går inte att beskriva med ord men jag lägger upp bilder sen så får även ni ta del av det. Å hinner inte skriva allting, har bara internet i 30 min och jag är ju som sagt ingen kung när det gäller bloggen. I alla fall så gick vi runt och fotade i typ en halv tim för det var så fint. (Ja vi är turister) Och sen gick vi ner till den underbara poolen utomhus. Då hade det hunnit blivit varm så vi låg och solade och badade i ca en tim. 
Kul att jag har glömt berätta vad vi gjorde innan… sämst. Nej det var såhär at vi fick en liten privat sak? Vi åkte till en marknad och runt i typ 2 olika ”vanliga” affärer. Marknaden, ja det var typ det vidrigaste jag har varit med om. Det var en någon så fruktansvärd doft så man inte kan föreställa sig hur illa det luktade. Jag är inte jätte känslig för dofter men det här var hemskt. Fick anstränga mig för att inte spy på riktigt. Det var lite kläder och saker men mest mat och det var det som stank. Och det värsta var att när vi sedan skulle käka på hotellet (huur god mat som helst såg det ut som, visar sen) men all mat smakade typ marknad. Det var riktigt illa. Jag åt i hopp om att det skulle försvinna men det gjorde typ inte förens vi kom till sushin (förlåt mamma). Och sen efterrätterna. Gud vad lyxigt allting var! Och är. Å vad jag är glad just nu! Är så lycklig. Fatta att jag är i jäkla Thailand och har gått på en marknad (hittade dock ingenting alls) och har solat och badat här! Känns så himla overkligt. Men ja nu måste jag sluta skriva. Har sovit bara 4 tim nu sen natten 12-13 och här är klockan nu 19.22 så jag är helt slut fast ändå inte. Klockan 20.00 åker vi in till flygplatsen och planet går vid 00-tiden. Så vi kommer ha tid i taxfree vilket jag är ganska glad över! Uppdaterar senare så fort jag kan  Hej då Thailand 

I'm on a boat!

2011-07-13 // 10:39:51 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
O I wish... Nej nu sitter jag i bilen på väg till Arlanda, gate 5. Gud, är skapligt nervös. Har världens bästa kompisar! (skrev jag det förut?) aja gör ju inget om de får veta det igen! De kom hem till mig vid 8tiden inorse och sade hej då. Fick underbart fina presenter, tårar och många kramar. Och då menar jag många. Haha speciellt för att de bara var fyra personer. Bokstavligen 50 kramar minst. Men det klagar jag inte på! Fick ett armband, kort och strössel av Fannie, ett papperskollage av Ylva, en dagbok med brev i från Tove + typ 1kg godis (nice!) och en foto bok av Evelina. Jag blev så glad för allting för det var så himla fint! Jag älskar er! Okej ser just nu ett flygplan som är på väg upp i luften vilket betyder att vi är nära. Hej fjärilar i magen! Kul att ha er här! Haha kul.. ): när vi slog på radion förut i bilen, de två första orden som sjungs (en låt spelades) var ''bye bye''. Tycker att det var lite komiskt. Men nu hinner jag inte skriva mer, är typ framme. Shiit! Aja hej då så länge! (:

hejdå goa Sverige

2011-07-13 // 00:06:45 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Stör mig jätte mycket på att det antingen tar typ 30 min för mig att lägga upp ett inlägg eller så kommer det aldrig upp? fattar inte vad jag gör för fel ): I alla fall... Planet går 14.30 imorgon och vi ska samlas 11.00 Vilket betyder att vi åker härifrån vid 9 tiden. Känns lite konstigt. Underbara Julia Lindeberg var hos mig tidigare idag och sade hej då. Nej usch det var inte kul alls. Kommer sakna alla som in i norden. Det är inte förens nu som jag egentligen fattar vad jag ger mig in på, och inte ens nu fattar jag helt. Men just nu håller jag på att fixa lite småsaker innan morgondagen, lägger in låter på min (syrrans) iPod, lagar kläder, ja vanligt pyssel som måste fixas :) Herre gud imorgon gäller det! Har btw världens bästa kompisar/syster! Har fått en foto ram (av Olivia, Olli, Tove och Fillip) på oss alla fem. Och av Frida har jag fått hur mycket som helst haha. Ett litet kollage tror jag (får ej öppnas innan jag nuddar australiensk mark), massa godis, ett foto album, smycken och kläder. haha herre gud vad glad jag blir :D sen ska jag tydligen få något av eve och Tove imorogn bitti? undrar vad det kan vara... Nu känner jag att jag bara babblar på och jag måste sova. Klockan är mycket! Australien here I come! Fattar INTE hur man lägger upp en bild =( så får lära mig det senare.. sämst jag är hahah