Ooukaii...

2011-10-25 // 11:51:32 // Länk till inlägget // Allmänt // 3 Kommentarer

Tjenamors!


Vet inte hur detta ska gå till... Tog kort på området idag när jag tog min promenad. Och efter att ha sorterat dem kommer jag ner till så lite som 39 bilder. Hahah kommer ju få sitta här hela natten! )): Frukosten var  härlig imorse i alla fall! Vi grillade små korvar, ägg, bacon (så klart), lök och tomat. Något som är väldigt smart de dom har här är att de har grillar så man slipper ta med sin egen. Det är stora apparater som står där hela tiden (fasta i marken) och man beöver inte heller betala något. Samma med alla toaletter här!! Skit härligt! Vart man än är, shopping center, stranden mm, det kostar ingenting! Och när jag säger till alla att det kostar nästan $1 hemma blir alla bokstavligen helt galna haha. Nej men extremt shockade.
Så ja nej det var en lyckad morgon :) Sen hade vi så himla brottom på morgonen så jag glömde att stänga av plattången. I 3 timmar gick jag runt och var orolig att hela huset skulle vara nedbrunnet när vi kommit hem. Nej usch det var hemskt. Sen, när vi äntligen kommer hem ser jag att jag visst hade stängt av den... Fy fasiken vad klantig hahah. 

Imorgon är det skola igen! Yes! Ska bli kul att träffa alla :) Sen flyttar jag ju om några dagar bara.. Har hört att de är väldigt troende? .... Alltså, ta det inte fel eller så, men jag vill nog inte gå till kyrkan varje söndag.? Vi får se hur det blir hehe. Någon gång kanske :)) 




Bara lite allmänt fint...



Grannens uppfart :) Så ser de flesta ut här...



Här håller de på att bygga om vägen som blev nästan helt bortspolad 
när det var översvämmning här i feb-mars.



Och på denna väg har jag vid flera tillfällen sett wallabies,
men nej såklart inte idag :)




Haha mördarbacken... Men när man väl är uppe är utsickten 
underbar!



Har alltid älskat och kommer alltid att älska just träd...




Ser lite ut som en djungelvägg haha, framsidan till ett hus i alla fall.



Bilden visar inte riktigt allt man kan se. Kunde ränka upp till 7 ''generationer'' med bergstoppar.
Så himla häftigt!



''Dött'' måste vara den vidrigaset luckten jag kännt. Det är många djur
som dör på vägarna här så ja dessvärre är det en välkänd luckt.



Ja här står man då och väntar på skolbussen på morgonen. hihi



Nämnde jag att jag gillar träd?



Detta var som en vägg av... sand/rötter/stenar mm. Mycket hörge än mig så alltå ingen
bild från marken denna gång!




Jamen! Haha där ser man ju väggen! Tackar!



Ett litet hus på en kulle



Jag som inte trodde att dessa skyltar skulle finnas här. Har alltid trott att de håller sig borta från
människor, men nejnej. Har sett en del i området :)




Färgerna ser nästan redigerade ut, helt fantastiskt!



Samma med denna bild







Okej vet att jag tjatar, men jag menar, gräset! Alla dessa olika nyanser av grönt!
Ser ut som en sagoskog...




En väg. Orange / grönt.



Känner att jag lägger upp nästan samma bilder? Men har setat med detta i över 2 tim
nu så kan inte bringa mej self till att ta bort dem.




Nejmen! Ett till träd?




Tänkte bara visa ifall att någon får för sig att flytta hit typ :)



Detta är mitt nya hus jag flyttar till om 4 dagar. Spännande! Haha som sagt
nästan bara sndra sidan gatan.







Fick syn på min efterlängtade wallabie :) Dock var den en bit ifrån men hoppas att man kan se den!
Detta är då inte en känguru, släkt dock, fast Wallabie.



Och ja lite skit bara..




En till liten aussie uppfart



Här är min busshållsplats, ingen skylt här inte ): Men fint!



Så, jag började med detta inlägg i söndags, fortsatte i går och när jag nästan var klar stänger de av internet. Men ikväll ska det upp i alla fall! 
Ska bara säga lite kort att det är denna runda jag alltid går. Tar ca 45 min powerwalk eller 1 tim man man går lite saktare. Har gått den så himla många gånger nu så börjar bli lite tröttsamt. Och samma promenad blir det i 3 månader till! Yay! 

Och som man kan se på bilderna bor jag verkligen mitt ute i ingenstans. Tar ca 15 min in till Cooroy.
Jag tycker ändå att det är kul att testa på att bo mitt i öken, men glad att det är ''ett test'' och inte för gott haha.


Jag flyttar om tre dagar D: Usch orkar egentligen inte. Måste göra allting på nytt igen... Det är svårt att anpassa sig till en ny familj. De har ju levt på samma sätt hela tiden, men att komma in och vara helt omedveten om vardagen är svårt. Har sagt det förut, men veta hur de tolkar olika saker, vad de förväntar av mig, hur jag ska behandla dem, hur de ska behandla mig, hur deras vardag/helg ser ut.. Gud listan tar aldrig slut. 
Det ska bli lite skönt på ett sett att komma ifrån denna familj lite. Menar inget illa (tror jag?) men som jag skrev i förra inlägget? Att de är så oorganiserade och kan nästan aldrig ha en allvarlig konversation utan att skämta på något sett... Nej dessa verkar mycket bättre på denna front :) 

Hahah detta inlägg kommer ju ta en timme och kolla/läsa igenom! Nu får jag sluta. Hare!

.

 


Shopping i The Civic

2011-10-22 // 16:24:57 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Ja som jag sade igår tog vi oss en liten shopping runda idag i Noosa Civic. Fick med mig en svart tröjja, ett brunt linne och mer hårprodukter. Gud nu har jag så mycket hårprodukter så jag vet inte vad.. Men det är ju kul att testa nya saker :) 

Köpte kakor igår och nu är dem borta ): Min host familj käkade upp dem...

Hahah Kate och jag tog varsin massage idag på köpcentret. Kostade $2 för 5 min i en massagestol. Alltså det var banne mig en konstig massage måste jag säga. Jag tror att vi visade rätt väl hur konstig den var för folk kollade på oss när vi satt där haha. 


Måste säga att någonting som stör mig i denna familj är att inte vet hur man ska bete sig. Vi kom nys hem från resaurangen och missförstå mig inte, det var hur trevligt som helst och jag var super glad över att de gjorde det för min skull. Men de måste ju inte kalla mig en ''allvarlig person'' bara för att jag inte sitter och sjunger med eller försöker lära mig kinesiska när vi sitter på en resaturang? 
De började skratta åt att Warren såg ut som en kines när han gjorde en grimas, och efter det var Kate klart beslutsam över att han skulle lära honom en mening på kinesiska. De börjar typ prata jätte högt och göra dessa konstiga läten, och alla tre blir jätte inblandade och super fokuserade på ''konversationen''. Efter ca 5 min var de klara och börjar sjunga en sång typ? Alltså jag vet inte men efter det kommenterar dem att jag är helt tyst. Jag sa då at jag inte riktigt visste vad jag skulle säga och då säger min host mamma ''No she is a bit of a serious girl...'' Jag är så inte en serriös tjej så hade bara lust att svara att jag inte alls är serriös, utan att jag vet bara hur man ska uppföra sig. För allvarligt talat så tycker jag inte att man ska leka kines på en restaurang. Speciellt inte om det är en Thai restaurang man är på. 
Och sen beställde jag in kyckling men cashews och alla tog för sig av min innan de ens smakat sin egen. Alltså jag förstår inte hur de tänker ibland? Visst, absolut självklart att de får smaka av min, det säger jag verkligen ingenting om. Men när de äter upp min rätt istället för deras egna tycker jag att det har gått lite föör långt. Serriöst de är 60+ och vet inte hur man ska bete sig?! Blir arg på riktigt. Det är ganska enkelt, man tar inte det sista av någon annan. De hade liksom halva portionen kvar, alla tre, men min var helt slut. Jag gillade inte deras så jag tog nästan ingenting av dem. Men visst, ta av mig bara det är inga problem! Jag vill ändå inte äta?
Samma med kakorna jag skrev om? Och glassen jag köpte förut. Och chokladen jag köpte för ett tag sen, jag bjöd dem som vanligt men så har jag två bitar kvar - min host mamma kommer in i rummet och ser chokladen och säger ''Woohoo only two pieces left! -överlyckling- '' och stoppar snabbt in dem i munnen.    
.... Jaha? Visst.? Varsågod eller något?
Ja frågar liksom förtfarande om det är saker jag får ta eller inte, fast egentligen, varför fråga när man bara kan ta med en gång??!

Mina frön får jag allt i alla fall ha för mig själv...




Ska sova nu. Sen kväll för en tidig morgon. Puss och kram, dunderhonung!  Haha inteför att det rimmade men :)

21102011

2011-10-21 // 15:43:14 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Vilket häftigt datum vi har idag! Bara massa nollor, ettor och tvåor. Göj!

Idag har det det varit en sjukt seg dag. Både Maddy och Jess var borta så kändes ganska ensamt haha. Och Bella ignorerar mig för att jag umgås med Maddy. Så eftersom att hon inte gillar maddy - automatiskt gillar hon inte mig heller. Herre gud alltså det är sjukt hur mycket drama som ständigt pågår mellan dessa tjejer. Har bara en fråga som cirkulerar i min hjärna varje gång, hur orkar dem? Skulle aldrig varken ha ork eller tid att förstora upp allting som dessa tjejer gör. Att ständigt kommentera andra, snackar skit så fort att personen i fråga är borta - nästa sekund pratar de med personen som vanligt. Alltså ne,e.. !

På tal om skolan! Det är så gulligt! Under min tid här har jag sett ca 5 ''blommbud'' om man kan kalla det så. Här är det mycket så att om man är tillsammans så visar man det! För det häder faktist att tjejen får en stor bucket blommor utav sin pojkvän, och det är ju rätt gulligt med tanke på att verkligen alla ser det. Vet inte om det skulle förekomma hemma fatiskt? 
Så ja, de ger väl bucketten i skolan av en anledning... :) 

- En andra sak som hände för 1 vecka sedan, var att en tjej på skolan (i min ålder) tog en naken bild på sig själv    i skouniformen och lade upp den på Tumbler? och ja alla såg bilden ju såklart. Det var ju mening också så.       Eller hon var inte helt naken då, hon visade ena bröstet. I alla fall, efter det börjadefolk mobba henne och tydligen några startat en grupp på fb där folk kommenterar hur äcklig hon är mm. Och eftersom att hon är under 18 klassas det som barnpornografi typ? Sen att hon hade skoluniform på sig gjorde det ännu värre. Nu i alla fall vet jag inte om polisen skulle bli inblandad, och efter all mobbning hon har blivit utsatt för efter kortet är hon tydligen   självmordsbenägen nu. Jag tycker att det är extremt konstigt av polisen att berätta det? Vet inte hela situation       är väldigt suddig från min sida men tycker att hela situationen är sjuk och konstig. Tycker synd om flickan. Visst hon lade upp den helt självmant (hon kommenterade själv bilden och sa att hon inte brydde sig om vad som kunde/skulle hända) men det är ju antagligen en histora bakom det.? Någonting är det ju i alla fall för ser verkligen ingen anledning till varför någon skulle vilja lägga upp en nakenbild på sig säljv, där hon vet att alla kommer se den, om det inte har hänt någonting innan. Aja vi får se hur allting går...

Alltså ska jag vara ärlig så händer det mer störda grejer här än i Eskilstuna. Okej kanske inte, men här får alla reda på allting i alla fall och att det är såpass litet att man inte tror att dessa saker kan hända här. Som med en kompis till familjen. Han fick besök av polisen i hemmet för bara några veckor sedan då de anklagade honom för ett brott och han erkännde med en gång att han var skylldig. Eftersom att han var/är en väldigt nära vän till familjen O'Neill (var och campade med honom förut och har även gjort massa andra saker med honom) så ville min host pappa inte berätta för Kate och mig vad det handlade om. Efter ca 1 vecka fick jag reda på det ändå från Annabelle. Så var lov att fråga Warren då om det verkligen var sant och då berättade han; att denna man (han är helt normal alltså, gift, har två barn och super trevlig) han blev i alla fall besatt av en kvinna som jobbade åt honom i hans shop. När hon då slutade var det väl något som hände i hans hjärna för han började göra alla möjliga tjänster för henne. Hjälpte henne med att klippa gräset, fixa med bilen osv. Gud jag vill beskriva på detaljerat som möjligt men vet inte hur :(
Okej kort och gott, hon började även få telefon samtal från dolt nummer ( fortsatte under en längre tid) och en kväll såg hon en kamera sticka upp i fönstret (sammtidigt som telefonen ringde). Hon ringde då genast polisen och de lyckades spåra det dolda nummer till denna mans mobil. Han har då under 5 månaders (!!) tid åkt till hennes hus, ringt henne på mobilen så att hon kan komma till just de rummet så att han då kan ta kort på henne. Alltså detta är bara sjukt. Tycker så otroligt synd om både hans fru och kvinnan som blivit utsatt för detta. Fy fan usch det är helt obeskrivligt uschigt...
De tror i alla fall att det kommer bli rättegång i februari eller så. Han måste sälja sin shop, får vaken vara med i Rotary, brandstationen och har då också förlorat sitt ''bluecard'' om det heter så? Ja, han var till och med med i Rotary... 

Nej men nu vill jag bli på bra humör igen! Och det som gjorde min dag idag var paketet jag fick av min kära pappa!! :D Åå blev så himla glad när jag såg det stora paketet ligga där i bilen och vänta på mig!



Allt detta följde med i paketet! Och tungt var det!
En Sverige almanacka, 3 tidningar (väldigt behövligt! Tack!),
haha prinsses klistermärken? ♥, en bok, en skriv bok (haha alltid du pappa<3),
fyra super pennor och godis! Som ni kan se försvann ena påsen med bilar på en gång.
Hahah Tänkte annars ta med lite djungelvrål till skolan på måndag och låta de få smaka
lite salt lakrits. Det finns ju inte här :)
Tack så jätte mycket världens bästa pappa!! :D

Annars ska vi in till Noosa imoron för lite mer shopping. Behöver verkligen en väska! En bara en skit ful ryggsäck just nu. Ja jag vet. Skämmit. Och lite kläder kanske! Sen ska vi ut och äta thai på kvällen för att ''fira'' min tid i denna familj. Så mysigt! Han sa det Warren ''Just us four, as a family to celebrate!'' haha så söt.  
Morgonen efter blir det frukost inne i Noosa med oss fyra, Bob, mannen jag pratade om innan och hans fru. (Nej hon har inte tagit tillbaka honom helt ännu. Och det läskiga är att hans fru och kvinnan som blivit utsatt är väldigt goda vänner de med ): )
Men det ska nog bli trevligt! SKA ta kort!

Guud vad långt detta blev! hehe men måste bara lägga upp en bild jag nyss såg och tycker att den stämmer mer än väl hahah! 



Godnatt!

Huset jag bor i för tillfället...

2011-10-18 // 14:08:21 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Måste bara säga en sista sak innan jag dyker ner i min säng för att sova. Anledningen till att jag inte lagt upp bilder på huset jag bor i nu, är för att jag hela tiden har hoppats på att de ska städa någon gång. Så att man ser mer än bara saker ligga överallt. Men dock om jag ska vara ärlig har de inte städat här någongång under de tre månader som jag bott här. Visst plockat undan lite (2 ggr) och sopat och så, men har aldrig sett huset i bra skick liksom. När jag har varit i andras hus har jag blivit lika förvånad varje gång över hur städat de har, men sedan kommer jag på att det nog är det som är mer normalt? För skojar inte, i detta hus är det tyvärr inte direkt städat. Ska ta kort imorgon och lägga upp. Har ju inte mycket tid kvar här om man säger så..

Kolla, nu hade jag bara tänkt skriva en mening som skulle stå att jag skulle lägga upp bilder på huset imorgon. Det slutar md att jag skriver... mer. Aja, haha man är som man är.

Godnatt ((:

Goo Harvey Norman Gooo!

2011-10-18 // 13:28:33 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Nej nu får jag för sjutton gubbar sluta vara så extremt lat. Det är ju bara att skriva ett himla inlägg så är det ju klart sen?! Vet bara att det tar så lång tid varje gång för att jag kommer på fler och flersaker och skriva om, men nej. Skriv bara för f**n.! :)))

Hej i alla fall :) 
Haha det första var bara en liten hälsning till mig själv. Och rubriken är en reklam sång som inte vill försvinna ur mitt huvud. Just so you know..

För att uppdatera lite snabbt nu då. I helgen, som jag skrev, var jag på en sleep over hos Maddi med Jess också. Vi kollade på True Blood (nästan hela sesång 2), käkade pizza, käkade hur mycket glass som helst från bunken, även cookie dough och deras pool var galen. Den absolut snyggaste jag sett med trädäck, palmer och stenar. Fick säklart ingen bild för min kamera var ej laddad så ja ): Vi hade hur kul som helst! Båda två är så himla lätta att umgås med och speciellt Maddi. Vi båda skrattar åt allt och ingenting när vi är med varandra, men samtidigt kan man ha en normal eller allvarlig konversation med henne. Det gillar vi!
Dagen efter åkte jag och Maddi in till Noosa Beach och spenderade dagen där. Första gången jag solade på stranden och faktiskt fick bada! Vattnet var helt perfekt! Säkert 22 grader? Sen gick vi flera promenader längst stranden, gick och köpte smoothies (?), godis och frukt. Noosa är ju värsta turist stället så det kändes så konstigt att gå där och prata engelska med en Aussie liksom. Haha så tanken att jag fakstisk bor här nu var ganska underbar. Jag bor vid ett av Australiens populäraste turistställen typ. Allting är som i en dröm. Det är detta man ser på tv men man aldrig är med om. Gud jag blir så peppad bara på tanken! Fan vad glad jag är att jag tog chansen och gjorde detta! För att jag fick möjlighet.!

Usch jag har föör mycket att berätta om! ): I måndags gjorde jag min presentation om Sverige! Kan knappt förstå det själv att det är över. Har vetat om denna presentation i snart ett år och har gått runt och fasats över den lika länge. När jag började sätta ihop den förstod jag hur stor den skulle bli. Jag ville liksom inte utesluta något. Men det slutade med att jag gjorde den på ungefär 40 minuter. 40 minuter! Alltså min min när jag kom in i rummet jag skulle hålla presentationen i... Höll den i skolan för Rotary (man kan boka in sig en kväll med sitt ''företag'', då betalar man $20 ($30?) för en trerätters och så är det en kurs på skolan som gör allting då.) Så när jag kommer dit är så fint uppdukat, dämpad belysning och hur mycket folk som helst. Trodde att det bara skulle vara de vanliga ca 20 pers men nejnej. Fick reda på efteråt att det var 60 som åt och ca 15 som serverade. Fick mest panik över min engelska, hur det skulle funka att liksom improvisera på engelska, men det gick så bra så att ja knappt vågar tro det är sant. Kollade nerpå mina stödord max 5 gånger och kände hur bra allting flöt på. Med tanke på hur extremt nervös jag var innan, är jag så himla nöjd. Kunde inte sluta le när jag var klar och alla verkade ha gillat det jätte mycket! Så skönt!!

En tråkig sak... Flyttar till min nästa familj om två veckor. Tur att det de andra också bor här ute i Ridgewood men vill inte byta familj. Trivs så himla bra i den jag bor hos nu och det är inte förens nu de sista veckorna som jag känner att jag verkligen kunnat slappna av till max, och så ska jag flytta. Kan ha mycket med skolan att göra också men nej, fick jag välja skulle jag stanan kvar. För de andra är.. nog i samma ålder som dessa här, men så mycket äldre i sinnet. Sen har de inga barn. Men de verkar så otroligt trevliga så det kommer nog gå bra! :) Sen så är det ju bara att jag smiter hit när jag känner fört ;)

Skriver mer imorgon så att det inte bara blir en massa långa och tråkiga inlägg. Någon bild idag? Ja får se.. :)





En liten bild på mig och Kate från Blue Light Disco



En bild från Marien Camp!



Hare gött!

G'Day!

2011-10-15 // 09:00:06 // Länk till inlägget // Allmänt // 0 Kommentarer
Nu ska jag på sleep over hos Maddie!! HAre gött skriver mer imorgon. lovar!

Music lesson

2011-10-06 // 08:09:18 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Måste bara skriva ett litet snabbt inlägg. Är så stolt över mig själv, för jag sjöng idag på musiken. Hade ingen som helst vilja i kroppen, ville så inte alls! Hade verkligen inte övat mycket, fick reda på igår att vi skulle börja med framträdanden igen så tog låten jag tänkte på förut. ''Snälla bli min'' - Veronica Maggio. Så ja vi övade väl si sådär 10 min och sen skulle jag upp på scen. JAg hade aldrig ens en tanke på att jag skulle framträda idag utan det var måndag som gällde, men ingen annan skulle göra någonting så då sa han att jag skulle göra det. Hade bara ett stort NEJ i huvudet hela tiden. Usch ville inte! Men jag gick upp för att de andra stod och läste texten, vilket jag tyckte var väldigt kul. Och då sa han ''Ohh good you're here! Then you might as well sing :)'' Haha så han började spela och alla satte sig ner för att lyssna. Fy fan ville bara därifrån. Ville absoult inte sjunga fortfarande. Men samtidigt kände jag att jag inte bara kunde gå därifrån och sätta mig. Haha skulle vara mycket värre. Så ja han började spela och jag började sjunga. Det som jag störde mig på var att nerverna inte lade sig efter ett tag utan var där hela tiden. De brukar ju alltid släppa men nej inte denna gång. Så ja... Vi behöver inte gå in på hur det lät men är väldigt stolt över mig själv att jag faktiskt gjorde det!
Nej usch det var ett hemskt framträdande...

Men det bästa efter det här har jag inget att vara rädd för alls. För det kan fasiken inte gå sämre nästa gång haha!