gryningspyromanen

2011-08-30 // 10:45:59 // Länk till inlägget // Allmänt // 3 Kommentarer
Hello! 

Idag har det vait en underbar dag! Har varit på jätte bra humör hela dagen och det mycket på grund utan skolan. Blir bjuden på fler och fler saker och ja, skolan är skit kul helt enkelt!


I förrgår pratade jag med världens underbaraste mamma i telefonen. Första gången sedan vi sade hej då på Arlanda 6 veckor sedan. Jag kan inte beskriva känslan jag hade i kroppen utan jag bara grät när jag pratade med henne. 
Tycker synd om henne nu i efterhand. Trevligt att svara i telefonen och det är någon som gråter på andra sidan. haha :( Kanske låter konstigt att jag grät så fort att hon svarade, men precis innan, när signalerna började, nej jag kunde inte hålla mig. 
Man förstår nog inte hur mycket man egentligen saknar någon förens man ses/pratar igen. På ett sett kanske det är bra.. ?
Det är galet hur mycket jag saknar henne ♥


Detta är min adress för tillfället: 

6 Donnellys Rd 
Ridgewood 4563
Queensland Australia


Så nu jäklar får ni skicka grejer till mig!! haha nej inte alls. Finns folk som har bett om den bara så lika bra att lägga upp den antar jag. Men nu vet ni ju vart jag bor så det är bara att droppa in om ni har vägarna förbi :)


Om jag inte visste bättre skulle jag tro att vi bodde mitt ute i djungeln. Det är så häftigt, för såfort att det börjar bli mörkt här vid kvart i 6 (det är helt kolsvart här tio över 6. Så är man ute på promenad då, gäller det att man skynder sig hem. Kan inte direkt påstå att det finns några gatulycktor här haha) då i alla fall, börjar alla djur låta som sjutton! Nej okej, inte korna och hästarna osv. utan, ja... vad är de för något egentligen? haha typ som syrsor, gräshoppor mm.. Måste spela in någon kväll för ljudet är så högt! det är inte några stycken alltså, utan det låter som en hel kör! Skojjigt! :D

haha okej jag är på föör bra humör nu... måste tagga ner... :))))

Blev då ingen Musta i helgen, men faktiskt, så är jag inte så ledsen över det. Vädret ville inte sammarbeta så det var för lerigt överallt, därför valde vi att stanna hemma. Helgen blev väldigt bra ändå! Vi åkte och shoppade i Noosa Civic (?) och jag gjorde av med lite mer än väntat. hehe. $120 om jag ska vara precis. Köpte smycken, tröjja, liten väska, sushi (♥), skrubb handskar, hårspray, consealer och inget mer tror jag :) 

Och sen ja... känner att jag måste börja spara pengar till Sidney. De har liksom Forever 21, IKEA (!) och Victora's Secret(!) + tusen andra affärer också då men:) Då jäklar ska jag köpa min efterlängtade ''Body Splash'' )x
och  eftersom att det kommer vara jul-rea där och så.. Känner bara hur mycket jag kommer vilja shoppa. Tänker på hur mycket jag borde ha med mig. 4-5 000? okej fyra kanske. Eller är det för mycket/för lite? Aja får tänka mer på saken.

Hahah så kul idag... Spelade upp Daniel Adams-Ray på ipoden idag för Jessica och hon blev typ jätte shockad och började dansa till musiken. Med andra ord tyckte hon att det var jätte bra, även om hon ''didn't understand a shit''. Haha så härligt söt tjej det där :))






Hihi, mitt nya favorit godis. Soya/chili smak på alla dessa godingar! 
och då inte en egen blandning. Tror att detta ligger på $12/kg? Sjukt 
billigt med andra ord och gudomligt gott! Serriöst. Man kan inte sluta 
äta. 



Alla mina fina armband!



Lite nya ringar och armband jag köpte i helgen...



Ringarna + detta armband gick på $40! =280kr
och det bästa efter allt detta, är att allt var på 50% rea haha!
Japp, mamma har lärt mig aaallting ;)



+ denna underbara tröjja. Lever i den för tillfället :) haha fråga inte 
vad jag gör med händerna men alla fina saker på ett ställe!
Och mitt liv är så händelserikt för tillfället så därför har jag tid att
lägga ner på dessa väldigt onödiga bilder (:



Kan inte beskriva hur det kändes när jag såg priset på denna Sushi...
$ 2.70 per rulle!!! Och gott är det också! De blir ca 5 normal stora bitar
när man dear upp den, så 10 bitar för ca 40 KRONOR!! Hej jag kommer
leva på Sushi resterande 11 månader :)




haha hej :D




Igår var jag högst upp. Imorgon är jag nedanför
Jag ser inga gnistor slå ifrån min egen glöd
Jag vill känna mer, Se mer än jag ser. Något kommer brännas ned
En miljon på banken men ingenting att leva för...

Man kan inget annat än att älska denna låt♥



Japp jag är glad idag ja! Lika glad som igår och dagen innan det. Detta är uderbart :D Puss hej! ♥

Boat Show imorgon

2011-08-25 // 14:59:10 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Måste göra detta inlägg snabbt nu innan de går och lägger sig. Så ursäkta om det bli lite skelt :)

Ska i alla fall på Boat Show i Brisbane imorgon :) Ska nog bli kul aknske? har hört båda delarna, bra och dåligt så får se imorgon vilken sida jag hamnar på. Hoppas att det kommer bli kul, fast det tar ju ett tag att ta sig dit (ca 1-2 tim?) sen är vi där lite och sen måste vi hem. Och ja, det som vi basically kommer göra är att gå runt och kolla på båtar + att man kan köpa massa båt saker. Vilket jag verkligen vill göra så kommer väl hem med massa nya prylar till en båt jag inte har!

Sen vet jag inte heller om vi kommer iväg på den där saken i helgen.. Det har kommit upp lite problem som jag har bidragit med att hjälpa dem lösa (? konstig mening) men så jag hoppas verkligen att vi kommer iväg! kommer dock kosta en del nu då.. Men jaja =) 

tack för mig så länge!

are you hot on her?

2011-08-24 // 12:19:11 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Trallallalluulluu¤

Jag älskar min Pontus Larsson mest av allt! Ville bara säga det =)) du är bäst min älskling♥


Kunde inte låta bli att tjuvlyssna när några ungar snackade idag på bussen, och de plöttsligt frågar en av dem till den andra ''Are you hot on her?'' Haha blev bara chockad över uttrycket? Nog för att de var unga och så, men hot on her.. haha okej liksom. Det betyder alltså om han gillar henne eller inte. Inte något annat. Var bara tvungen att dela med mig av denna ofattbara upplevelse haha!

Okej idag är jag på väldigt bra humör :) Det har varit kul i skolan, gör riktiga framsteg måste jag säga! Kollar knappt på klockan längre när vi sitter på lektion vilket faktiskt är en befrielse. De andra veckorna har jag sneglat på klockan säkert 6 ggr/lektion. Och nu när jag inte kollar klockan, betyder det att jag inte har tråkigt, inte längar efter rast och ja att allt börjar rulla på! Shit vad härligt :D ''Problemet'' nu är väl bara att jag har 4 stället att sitta vid på rasterna. Kanske inte låter som ett problem haha, men ja vill liksom inte välja bort några.  (Och med det menar jag inte att jag är så himla populär, alla vill sitta med mig och att de blir ledsna om jag inte sitter vid dem) utan att jag vill sitta med alla :) Problemet då är bara att om jag flyttar runt hela tiden kommer jag kanske inte få den lite närmre kontakten. Men ja skit samma! Allt går super för tillfället så jag får ta en dag i taget! 

A just ja! Pappa! om du läser detta här så kom jag på idag vad jag verkligen skulle vilja att du tog med dig hit sen, och det är skolebröd, kaviar och de norska bullarna :) men du kan vara lugn för tillfället, för kan garantera att det kommer bli lite mer :) min mattebok t.ex. Bara så du vet!

Har för tillfället inget mer att säga, förutom att jag längtar väldigt mycket till helgen! Fan vad kul det kommer bli! 

Sen blev jag bjuden på ett cocktail party av min tredje familj.. haha lite random. Dock vet jag/min familj inte om det var denna helg eller samma helg nästa månad. Så vet inte om jag kan gå eller inte. Vore ju lite häftigt ändå. Okej inte för att jag tog med mig någon cocktail klänning hit, och ja, inte för att jag har någon heller för den delen. Men om det blir av går det säkert att lösa på något sätt :) Får berätta mer senare! 

Och ja en sak till. Pratade en hel del med Morgan under lägret :) Super trevlig tjej som ska åka till Sveriga i januari tror jag att det var. Så ja, lärde henne lite svenska och nu pratar vi om att jag och kanske Jacob ska komma och bo hos henne i Brisbane i kanske 2 dagar. Vore ju jätte trevligt! Kan jag/vi lära henne mer svenska och få bättre relation med henne så kan vi även ta med henne på saker när vi kommer hem och hon är i Sveige. Tyvärr vet hon inte än vart hon är placerad men Sverige är ju inte direkt stort så det kommer vi lösa enkelt!

Haha här kommer min omelett från igår.



Jag har skills!



Och en bild från lägret. Mysigaste någonsin!



Lite halvtrötta ungdommar dag 2. Röda byxor: Tyskland,  mössa: Brazilien
grå tröja med armarna i kors: Sverige, blå pärm + halv tjej till höger: Danmark
Vit t-shirt: Japan, kille längts bak: Brazilien
(haha ja, jag vet, dålig bild på folket, menmen.. )


Måste tillägga att tacos på en vardag inte är helt fel det heller :-) 
Hare gött, för det har jag!


Omelett!

2011-08-23 // 13:18:14 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
Tjoolahoopp!
Måste börja med att säga att jag gjorde den godaste omeletten idag! oh om jag ska vara ärlig så var det den första omeletten jag någonsin gjort. Jätte efter. Haha det är ju så enkelt och så otroligt gott så förstår inte varför jag inte gjort det innan..

Och nu till - från i helgen. Jag hade det jätte trevligt! Allting handlade basically om hur vi måste uppföra oss som utbytesstudent, vad som förväntas av oss och mycket om vad vi INTE får göra. De berättade om en kille som hade lagt upp en bild på facebook (det var väldigt mycket snack om Facebook. Kan förstå det eftersom att ja, det är just facebook, alla uppdaterar om allt och inget, och alla har det. Så det var bra tycker jag, man blev lite mer påmind) men i alla fall, han hade lagt upp en väldigt opassande bild som absolut inte fick ha något med Rotary att göra. (Han hade haft någon jätte stor pinne eller liknande mellan benen och använt den som profilbild). Så han var jätte nära på att bli hemskickad, men som tur var förlät de honom och han fick vara kvar. Nu är ju just det ingen fara när det gäller mig, men bra att veta ändå :) 
Alla utbytesstudenter var så himla trevliga och längtar som sjutton tills vi åker på Safari tillsammans i november! Och söndagen kändes lite som julafton! Då bytte vi pins med varandra och jag fick så många! och jag vart så glad! Alla var så fina och underbara. haha vill ha hela min kavaj helt täckt av pins och alla möjliga saker:) Funderar på att ha hela Australiens konturer på ryggen. Eller typ om det finns någon jätte stor ''tygkarta'' som jag kan sy/stryka på. Okej nu barinstormar jag bara lite här men tror att det skulle kunna funka :) 
Och vi hade så tur för vi bodde på ett så himla bra ställe. Det var nästan ett typiskt ''aussie camp'' på ett sett, fullt med härliga träd, palmer, bänkar, äldstad och det bästa var utsickten och maten. Camp platsen låg lite upphöjt så vi hade utsickt över halva Coolums beach. (http://lutherheights.org.au/site/ finns fler finare och bättre bilder) 
Och maten, den bör vi inte gå in på... Fan vad god mat! 

Dag 1
First tea: Tårta med frosting
Lunch : ''Kyckling röra'' wrap + bästa sallad
Afternoon fika: Kakor + chokladtårta
Middag: Kött, grillad potatis och morot + sallad
På kvällen: Kakor 

Dag 2: 
Frukost: Flingor och mjölk, rösti, aus ägg
(gjorda på ett speciellt sätt), stekt smörgås med bacon och ägg.
Fika: Chokladmuffins

Åt som en gris. Haha nej då men det plussade upp lägret! 

På söndagen gick vi upp 06.30 (!) för att gå på en så kallad Bush Walk. När det står det tänker jag först ''Å nej fan vad kul! en bush walk på morgonen, se lite djur och ja, gå i bushen'' Men nej riktigt så var det inte. Vi gick till en damm (tog ca 8 min) och tillbaka igen. That's it. Kändes inte riktigt värt att gå upp så tidigt för det men jaja haha.

Och sen när vi var på väg hem från lägret fick jag veta något som gjorde mig så sjukt iriterad och arg. Mamma och pappa kommer troligtvis jubla när de läser detta, men det blir ingen sista trip runt Ausralien. Arsel vad ledsen jag blev (ursäkta språket). De har tydligen delat upp den resan i två mindre, istället för en stor. Det var tydligen för få som åkte på den, så en är till Sidney och vidare till Canberra i november/december. Den är ca 2 veckor och kostar $1700. Måste säga att den resan känns väldigt onödig att göra för så mycket pengar eftersom att jag ändå ska till Sidney i december. Det är ca 11 000kr, så ja, nej det är ingen fara :) Sen är den andra uppåt istället, komemr inte ihåg platserna men vi kommer i alla fall åka förbi The Great Barrier Reef och få chansen att snorkla där. Och det tror jag ligger runt samma pris men det vill jag absolut göra! Gud vad häftigt! men ja få prata med mina päron till att börja med :) 
Har ju typ peppat inför den resan jätte länge och speciellt till att se Ayers rock. Så ja, får se om jag kan komma dit på något annat sätt eller inte. Annars kan jag ju ha kvar den att se tills nästa gång jag kommer hit. Så ja då får jag börja peppa till den andra resan istället. Förhoppningsvis! 
Sen berättade dem att senare i sommar (aha, sommar snart;) ) kommer vi få träffa en aborigin! Sjukt häftigt! Han kommer prata med oss och vi får ställa frågor mm. Fan vad coolt!

Vädret här i Australien är inte det bästa för tillfället. Igår renade det hela dagen, samma idag. Kan ändå inte låta bli att gilla det. Påminner så mycket om de regniga sommarnätterna på västkusten då man ligger vaken och lyssnat på regnet. Med andra ord var det väldigt mysigt att somna igår till regnet :)
Det som dock är minus med Australien är att i skolan är man ute hela tiden. De har endast klassrum inomhus, alltså är man ute så fort man inte har lektion. Då när det blåser och regnar väldigt mycket är det inte det trevligaste. Speciellt när man inte kan ha extra kläder på sig. Går runt i kjol, blus och en tröjja i detta väder, samma som när det är strålade sol hehe.
Vi sitter ju under tak och så men dessverre är jag van vid att sitta inne där det är tort och värme. Men måste ändå säga hur häftigt det är att jag kan testa på det här. Haha synd för dem som alltid har det så här men det är så härligt hur annorlunda allting är. Måste göra ett inlägg speciellt riktit mot skolan någon gång. Så speciellt! 

Okej... Var jätte dålig på att ta kort denna helg, men lite fick jag :) 
Internet har fungerat helt felfritt. Fram tills nu. haha perfekt tills att jag tänkte börja ladda upp bilderna. Danke :))

Jag som har varit så duktig med att spara ihop pengar till detta år, och så får jag inte göra mig av med dem?! ): Det ända jag kan shoppa är mina nötter på IGA... Har liksom varit och shoppat 2 ggr sen jag kom hit. Och första gången gills inte för då köpte jag bara saker jag var tvungen att köpa. Så ja, 2-1= 1 Det är 1 gång på 1,5 månader(!) Jag vill slösa pengar! D:
Okej, såg min underbara väska percis och kom på att jag har shoppat lite i alla fall. Men ändå... 

Nu ska jag lägga mig och kolla på True Blood third season. Fick låna den av Jessica och är så himla glad!

Kom på en till sak, haha gud det händer så mycket hela tiden! Ska på country festival i helgen :D så himla kul! tänk liksom, en helt äckta country festival med aussies' som faktiskt klär sig så! det kan inte bli bättre. Måste köpa mig en riktig hatt när jag är där :)) Trevligtrevligt! PUSS!

19/08/11

2011-08-19 // 15:12:36 // Länk till inlägget // Allmänt // 3 Kommentarer
Har försökt få upp ett inlägg nu i flrea dagar men det funkar aldrig. Hoppas att detta går!

(
uräkta om inlägget/inläggen är förvirrade, ska försöka att göra det så tydliga som möjligt, men det är svårt när jag ständigt måste blanda igår, nutid och ''förrgårtid'' haha) 

Skrev  ett inlägg i förrgår, men såklart vart internet konstigt så det gick inte att lägga upp. Blev bara irriterad och stängde av datorn med en gång): hahah. 
Onsdagen var skön och ganska mysig. Var ju ledig hela dagen från skolan och sen var Jessica tvungen att jobba så ja, tyvärr blev det ingenting med det. Så istället sov jag till jag vaknade, tog en lång promenad, käkade gröt och ägg till frukost framör tvn som visade Tarzan :) var ensam hemma vilket var väldigt mysigt! Gillar att vara själv. I måttlig mängd. 
I alla fall, efter det blev det ännu mer film, gjorde en super god smörgås i ugnen och ja vad ska jag säga, jag är bäst på att göra smörgåsar! :) när jag kommer hem måste Pontus och jag avsluta våran tävling. Hahah vet att jag kommer vinna så det är egentligen ingen idé, men kan ju vara kul att äta de också ;) 
Känner att jag kommer in på andra saker hela tiden.. haha aja, blev inte så mycket utav den dagen men ändå väldigt skönt att bara slappa till max! 

Gud paniken jag fick i går! haha jag gick min vanliga runda i gick ganska rask tempo. Eller ja, power walk. Sen ser jag pinne ligga lite längre fram på vägen men tänker inte så mycket mer på det. När jag kommer närmre ser jag att det inte är en pinne, utan en orm som bokstavligen stirrar rakt mot mig med huvudet upp liksom. Fick lite smått panik. Visste inte om jag skulle gå tillbaka, gå runt, stå still.. Nej usch fy det var inte kul :( Men efter att jag lugnat mig lite bestämde jag mig för att försöka gå runt den, och jag lyckades :) inga bett! men den var på sin vakt hela tiden. Efter att jag gått förbi den kollade jag bakåt hela tiden, Ifall att den skulle få för sig att börja jaga mig. Men nej det gjorde den inte heller :) Tror att den skiftade i grön, vilket betyder att det kan ha varit två sorter. En är farlig men inte den andra. Vet inte vad de heter men ja, haha kommer nog aldrig få reda på det heller :) 
Shit vad jag skriver ointressanta saker! Måste sluta genast. 

Man märker att våren är på väg... Igår berättade Warren (host pappa) grannarna hade en ca 2,5 meter lång och 1 dm bred orm på deras altan. Lite sådär till vardags liskom :) inga konstigheter alls! 
Och idag var det våran tur att få besök av en orm. En av de falrigaste de har här i området om jag ska vara precis. Så ja, för att kanske rädda våra liv var vi tvugna att döda den. Har massa bilder (hehe) så hoppas att jag kan lägga upp och visa er! Usch den höll på att sprattla flera minuter efter att vi dödade den. Typ 5 min kanske? Jag tycker attd et var mycket i alla fall.. ): Så kan garantera att jag har en ordentlig uppsyn efter ormar härdanöver (säger man så?)! Vill ju inte dö precis. Blir man biten av den ormen vi dödade idag, tar det bara 20 minuter för giftet att verka. Läskigt kort tid. 

Och ja, imorgon ska jag på läger! Ett läger för inbounse och outbounse att träffas och prata med varandra. Tror även att föräldrar kommer att vara där. Kommer träffa några svenskar som jag åkte hit med igen så det ser jag väldigt mycket fram emot :) Berättar allt när jag kommer hem!


Okej ursäkta för att jag inte har färg, men det var så varm 
och jag var helt röd i hela fejset vilket inte blev bra på kort!




Här se ni lite av min uniform :) bättre bild kommer senare.
Den är grön och vit vilket jag gillar väldigt mycket. Har
sett så otroligt fula uniformer så är väldigt glad över att jag har denna!



YEEES! Fick upp den! Nu, en till.



För att visa storleken på ormen. Alltså väldigt liten, bra kamouflerad och
ja, allmänt svår att se. Vilket det mer läskigt. 

Puss hej!

det var bara en dröm

2011-08-15 // 14:43:12 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Natten till idag fick jag träffa den mest underbara personen i mitt liv. Jag var så lycklig över att få se honom igen och kunde inte släppa taget om honom. En klocka började ringa på långt avstånd. Jag vaknade upp. Fan. Allt var bara en dröm...




Jag älskar dig Pontus

14/08/11

2011-08-14 // 14:04:20 // Länk till inlägget // Allmänt // 1 Kommentarer
jag lär mig sakta men säkert... Internet stängdes nyss ner, alltså allting, alla mina sidor bara försvann? förstår inte vad problemet är :( pappa? 
Som tur var kopierade jag min text typ 5 min innan ifall att något skulle hända. Tack till mig själv. Kate har inte samma probem så måste vara något med min dator kanske. jaja.. här kommer det i alla fall :)

Haha hej igen :) 
en liten kul sak jag nyss såg på min blogg, hade skrivit ''krossar fingrarna'' istället för korsar fingrarna.. hahah så fel det kan bli ibland! nej vi vill inte ha några krossade fingrar är inte!

Nu till det allvarliga. Dagen har varit jätte bra! den startade Dock 05.00 vilket inte var det roligaste. Vi hade nämligen ännu en gymkhana tävling denna söndag, fast denna gång var det våran tur att hålla i den. haha sov dock ca 45 min i bilen när kommit fram, så jag var pigg resten av dagen :) tog tyvärr inga bilder idag, men har från igår.
och som ni kanske vet älskar jag deras internet de har här (: det funkar alltid när man vill ha det och stänger aldrig av sig. typ.? nej hade skrivit ett inlägg igår, och så (okej detta var inte internets fel) utan min dator laggade sönder när jag vred skärmen :( (det är inte så dramatiskt som det låter utan jag ska kunna göra det med min dator haha) men ja skärmen frös typ och ville inte bli sig själv igen så ja, batterit dog ut lika så mitt inlägg. men får försöka komma ihåg vad jag skrev så får jag skriva det nu istället. 

Har kollat på jätte mycket olika bloggar nu när jag inte har något specielt för mig. Och jag kan knappt bärga mig tills jag flyttar hemifrån! Få inreda en hel lägenhet för sig själv, sköta sig helt själv och laga precis den maten man känner för. okej, ja, kommer säkerligen sakna mammas och pappas mat, städande, ordningsgrejs och allt däremellan efter en vecka eller så men det låter ju så trevligt :) 
Om jag inte flyttar ihop med någon då vill säga! det vore ju det absolut bästa någonsin.

Så... Evelina Lindstrand Wahlberg och Tove Boholm (och lite till pappa).. Om ni någongång i era liv tänker er att ni ska flytta till Norge (inte pappa!) och överleva språket någorlunda, ska ni inte, jag repiterar Inte,flytta till Ålesund. Det är nämligen så att det är en till utbytesstudent som går på samma skola som mig från Norge, Ålesund, som jag då pratar en del med. Väldigt skönt att ha någon man kan prata svenska med måste jag säga :) Fast har inga problem längre med engelskan då. Jo visst, vissa ord, men annars flyter det på bra!
Henrik Rødstøl heter han (pappa så du vet och kan kolla(: ) och ja, deras dialekt makes no sence. haha börjar lära mig nåra ord. ibland. haha, men jag menar; ''Korru salla vorru?'' HAHAH liksom va?! 
Okej pappa, jag vet inte om det var Exakt dessa ord han sa, men det var det jag hörde haha. Nej jag förstår inte hur min fader överlever Ålesund. A just ja, om någon vet, är det okej för mig att nämna hans namn i min blogg? Jag vet att Tove och Eve inte skulle bry sig men borde jag inte skriva hans namn? Säg gärna till i så fall. 

Imorgon börjar skolan igen :) Fisk! kom på att jag måste lämna in ett papper jag inte har lämnat in. haha nehe?
Vi ska nämligen på en Boat Show i Brisbane nästa fredag tror jag! Fett kul! Det är då med Marine Studies jag gör så inte hela skolan :) har flera kompisar i den klassen (inkl Henrik) så det kommer säkert bli jätte skoj!
Sen är vi lediga på onsdag (de har mycket ledigheter här i Queensland, lovely!) och då ska jag förhoppningsvis tillbringa dagen med några tjejer från skolan. Hoppas att det funkar för skulle verkligen vara kul att träffa dem utanför skolan också. Problemet är väl bara hur jag ska ta mig från ett ställe till ett annat. Kan inte direkt ta bussen :( jo om vi ska till Noosa, men då måste jag få skjuts in till Cooroy. Gillar inte att be om skjuts. Känns som att jag inte ger dem några möjligheter liksom. Men ja, vi får se hur det blir :) 



Har i alla fall shoppat lite idag! jätte fina och billiga saker :D då blir jag som gladast. billigt och mycket är det absolut bästa!
kommer visa en bild menbara måste skriva vad de kostade! haha för jag blir så glad när jag tänker på priserna.
Väskan (helt underbar) jag räknade med att den skulle kosta typ $50, men den kostade bara $8!! det är liksom ja vi säger 60 svenska rikstaler! inga pengar alls ju! 
Armbandet kostade $3. ca 20 kr :))
Halsbandet $1. okej inte det snyggaste men tyckte att det var lite australiesh. 
''Lådan'' haha vad kallas det? kostade också endast $1! helt galet. 
Toppen kostade $5 :) = 35kr har inte provat den dock men tyckte att den var så himla söt haha. 
Örhängen som jag är helt kär i! tillsammans blev det $15 = 75kr. fanns inget att snacka om. jag bara Skulle ha dem! 
''Spjuttagg'' ? 50 cent! 3,50 kr typ.
Nu när jag skriver det här och påminner mig själv om hur lite allting kostade blir jag chockad på nytt. Haha det var ju jätte bra ju!




''Strawberrie blond hair...''

2011-08-11 // 14:16:17 // Länk till inlägget // Allmänt // 6 Kommentarer
Jag har tydigen jordgubbsblont hår... så nu vet ni det :)

Hoppashoppashoppas och tror att internet inte kommer lägga av :D = kan lägga upp bilder! Försökte ta kort på mig i uniformen men det funkade inte alls. Imorgon lovar jag att jag inte ska sluta tills jag fått ett bra kort :) 
Idag är en bra dag(: gick fort som väntat och hade bara engelska och musik idag så det var chill. Efter det ''åkte vi in till Cooroy'' (tar två min med bil?) och fikade på det franska cafét. Det var så galet kallt idag (typ 8 grader? ne inte så kallt?) så tog en varm choklad + choklad croissant. Så jävla gott!
Borde tagit kort.. Måste komma ihåg att ta med kameran vart jag än ska frånoch med nu! Är säker  på att det kommer bli fler gånger med croissangen så det är ingen fara egentligen. hehe. 

Efter det åkte vi hem och jag fick köra lilla traktorn :D haha det var skit kul! okej det var ingen traktor utan en gräsklippare men jag kallar det för traktor. det borde jag kunna göra i alla fall. låter bättre.. ''Körde gräsklippare idag.. eyaa ;)'' /slash/ ''körde traktor idag.. yeaa ;) '' ... ja, helt klart traktor.
Måste ta kort på den också. haha så himla gullig!
Men som sagt, idag är en bra dag. Den började lite fel när jag fick hemlängtan igen i bilen på väg till skolan (det var lite ironiskt faktiskt. Tänkte : okej, nu ska jag inte få hemlängtan för dagen har börjat så bra! så tänkte jag mer på vad jag inte skulle sakna och så kom hemlängtan tillbaka ändå haha tönt). men så kom jag på hur jäkla häftigt det här är och hur otroligt glad jag är över att jag fått chansen att komma hit. Mammas peppande hjälper otroligt mycket måste jag säga. så ja det försvann ganska så fort igen (: 

Måste verkligen lära mig att redigera bilder. tycker inte om bloggar med dåliga bilder och jag har dåliga bilder så det går inte ihop. jag vill ladda ner Picasa 3 (?) men vet inte om jag kan/får liksom. Måste kolla upp det. Och jag känner hur mycket ni bryr er men måste påminna mig själv haha. 

Kom och tänka på en sak... Alla påpekar vad jag äter. Det är lite konstigt faktiskt^^ Inte hemma eller sådär, men när vi är ute med rotary/ folk från Rotary. (alla känner ju alla här) Och om jag tar en efterrätt, som alla andra, eller ja, fikar när andra också gör det, så säger minst en varje gång hur jag kommer rulla fram i slutet på min vistelse här. och sen om jag ätit choklad dagen innan (vad är det som är konstigt med att jag äter det haha?) och jag var med någon som ''såg det'', säger de: '' Yes, she is a real chocolate eater!'' och då börjar det med hur stor jag kommer bli osv. haha jag förstår bara inte grejen? jag bryr mig inte speciellt mycket för jag vill prova så mycket som möjligt när jag är här. och ja, då såklart det onyttiga också. haha nu försöker jag inte försvara mig på något vis, för helt ärligt så bryr jag mig inte. om jag vill äta skit saker och det resulterar till att jag kommer rulla fram i slutet så ska jag banne mig göra det! det här är mitt år där jag ska testa på så mycket som möjligt. och helt ärligt så skulle det vara intressant att se hur min kropp skulle reagerar osv. Nu hoppas jag att alla fattar att jag inte kommer låte det gå så långt så att jag rullar fram... men nästan kanske ;)
haha nej har ändå börjar ätit bättre redan (som jag redan sagt kanske?), lättare nu när jag börjar vänja mig vid livet här, nytigare helt enkelt och känner verkligen skillnad haha. priima skinka! jupp jupp! baara skina! jupp jupp! 

Köpte olivolja idag som jag ska börja smörja in mig med. kan ju inte ta slut på deras precis hehe. lite random dock att ha det ståendes på sitt rum? 

(Okej, allt som jag just skrivit i detta inlägg är jag inte helt 100%ig seriös med, hoppas att ni förstår det)


Nu hoppas jag att bilderna kan komma upp! 



Haha riktiga outback bild, flickan med hatt och vatten i högsta hugg!



Fotoshopad bilden såg ut? konstigt. Måste vara jag som är så skicklig
på att ta kort ;) skämt åsido.. denna fick vi i alla fall. eller inte vi utan 
host mamma och pappa fick en varisn efter tävligen för de hjälpte till (vi
skulle dela på den ;) ). Alla var så förväntansfulla att äta det efter maten
och sen när de skulle fram, hade Dasy(hund) gluffsat i sig alla :(
blev inte glad alls...

Fler bilder ville inte komma upp idag ): gillar inte deras internet. Får göra ett nytt försök imorgon då jag förhoppningsvis har mer att visa även från dagen! Sov sött och dröm om något fint :)



längtar hem

2011-08-10 // 14:50:08 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Orkade inte gå min runda nu på eftermiddagen, var bara för trött helt enkelt. Jag har kommit fram till ''en ny grop'' och känner bara att jag vill vara ensam för tillfället. Vet att det är som dåligast att vara ensam just nu, men jag är helst ensam när jag är ledsen, så har det alltid varit. Längtar hem, och vill träffa Pontus. Jag saknar gatorna i Eskilstuna. Stan. Fika. Vänner och min familj. Tänk hur underbart skönt det vore att komma hem nu. Gud jag har så blandade känslor så et är galet! har aldrig varit så förvirrad som jag är nu. Ena delen vill bara hem nu med en gång(!!), medans den andra har det så himla underbart och härligt och tycker att allt detta är hur toppen som helst. Usch, detta är en svårt situation...
Denna månad har på ett sett gått fort. Tänk, för exakt en månad sen satt jag på flyget nu och väntade på att det skulle lyfta. Känns som en evighet sen. fast ändå som igår. 
Nu när man väl är här och kollar tillbaka har det gått fort. (som Ylva och jag alltid pratade om förut, ''tänk sen, när vi väl är där och tänker tillbaka på nu innan vi är där'' det kanske inte maker any sense,  men jag är säker på att Ylva förstår vad jag pratar om(: ) 
I alla fall, det jag vill komma till är att tiden går så fort egentligen. Om man verkligen tänker på det. Jag menar, nyss gick jag upp ur sängen (i morse) sen nu, nästan 12 tim senare ligger jag här igen och om jag tänker tillbaka så känns det som att jag just gick upp. Okej jag känner hur mycket jag bara babblar just nu men måste få skriva av mig lite. Och det hjälper mig med hemlängtan med att tänka på att tiden faktiskt går fort egentligen. Snart är jag hemma igen :) 

Jag gillar onsdagar otroligt mycket! eller okej onsdagskvällar. för det betyder att imorgon är det tor och då har vi halvdag (varje torsdag) och då kan jag göra roliga saker resten av dagen. så tordagar kan man egentligen ränka bort i veckan för den går så fort :) och dagen efter tor kommer fredag, och vemär inte glad på en fredag? + då ska vi troligtvis till baren också på kvällen där man får lite gratis mat :) super goda småsaker (innehåll kan vara antingen ost, vegi, köttfärs typ och ja lite mer jag inte vet:) )  man doppar i sweet chili bl.a. Min klara favorit här från aus! Måste lära mig hur man lagar det ((:

Fick reda på här om dagen är Australien är världens fetaste land? värre än USA men andra ord!? galet tänkte jag i början, men börjar förstå mer och mer vad de snackar om. det är... konstigt hur onyttit alla äter. vi måste ju ta med oss våran egen lunch till skolan (+ två andra raster vi äter på) och de har med sig: kakor (så det skriker om det. ALLA har det), godis, choklad (okej det är godis men ändå), pizza (till lunch!?), alla dessa minibarer med jätte mycket socker, chips, +dipp, ost med kex och ja listan fortsätter. allt man kan tänka sig har de med sig. Sen kan man köpa friterad kykling snax, chips och fler onyttiga saker här på skolan. Och Allt är i portionsförpackningar. Inte bra för miljön!!
Jag har dock börjat göra min egen lunch. Förut hade jag jordnötssmör mackor, 2 barer (kan visa bild), äpple, mandarin och dricka. Så ja, min var ändå någolunda nyttig men har nu istället, dubbel macka med skinka, tomat, gurka och sallad (känns bättre iaf), ibland avokado. Äpple, vatten och morot. Så ja haha okej har inte ändrat mycket direkt, men känns ändå bättre att jag gör min lunch själv och inte min host mamma. känner mig så dum annars.

Har fått i läxa att kolla på ''The Shark Net''. Ska lära boken också men sa att den var konstig så då skulle jag kolla på filmen för att komma igång lite mer. Kan inte direkt klaga på läxan om man säger så :) Så ja, måste börja nu med desamma! Lägger in lite bilder från i helgen också :) hare gött! 


Bil iriterad på deras internet! vill lägga upp bilder ): God natt!!

just like the movies

2011-08-08 // 11:20:42 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Jag  höll faktiskt mitt löfte igår ): gjorde mitt inlägg och full tmed bilder, men just när jag ska ladda upp de sista bilderna stängde de av internet :( men som tur var, var det inte datorn som stängdes av så jag har kvar hela inlägget. Behöver alltså inte skriva ett nytt. Awesome! Så det kommer nu istället:

Yeeahh! Sweden is just like the movies! :) eller ja... nästan i alla fall. De i min skola tycker att Sverige är som ''in the movies :D :D!!'' för att vi inte har uniform. Men det är ju tvärt om? Uniform= Movies! Ickeuniform= inte in the movies. Haha så tänker jag i alla fall, men vet inte om jag kan hålla med riktigt. 

-Yes! höll mitt löfte! -

Idag var vi på denna gymkhana tävligt jag pratade om igår, och som jag lovade igen, sparade jag det mesta på bild. och!! Blev så lycklig på vägen dit! för gissa vad??!!! :D Jag såg min första, livs levande, livs äckta Känguru! Den bara satt där och såg så underbart söt och lycklig ut... hihih.. okej jag kan inte garantera att den faktiskt var lycklig, kanske var min egen lycka jag såg, men i det stora hela såg den bra ut:)) Hann ju dock inte knäppa ett kort på den eftersom att vi färdades i en bil, så den bilden har jag sparat i mitt eget minne. Det har gjort mig glad hela dagen vill jag lova:)

Tävligen var ganska roliga att kolla på faktiskt. Har aldrig sett så fina hästar i hela mitt liv och ja, det var intressant och se hur allting går till. Hahaha men en sak måste jag tillägga.. Vi hade säkert ca 25 grader med sol idag och jag gick runt med jeans och t-shirt. fy sjutton vad lökigt det var alltså! så till nästa gång måste jag komma ihåg att alltid ta med mig ombyte. för mitt eget bästa. 
Jag brände mig lite smått på bröstet och bak i nacken för klantiga jag tänkte inte på att ta med mig solkrämen imorse. (haha vi skulle åka härifrån halv 8 fast alla gick upp då istället) 
Men vatten har jag druckigt så det bara stålar om det vilket ja är väldigt stolt över:) Och efter en heldag stående i solen somnade jag när de höll på att dela ut priserna. Förstår inte hur det gick till eftersom att vi satt ca 2 meter ifrån högtalarna och alla apploderade och skrek såfort att någon fick pris så, haha solen måste verkligen ha tagit kol på mig. Är i alla fall stolt över mig själv för att jag lyckats undvika all denna hästskit. det var verkligen överallt^^ 

En otroligt glad nyhet som jag fick reda på idag är att vi har 100GB internett här! Trodde nästan att jag skulle ha tagit slut på det igår när ag skypade med pappa och frida, men behöver då inte vara orolig alls:) de brukar tydligen bara använda runt 3gb så då har jag 97 för mig själv(: var också rädd för att jag inte skulle kunna lägga upp några bilder på bloggen men då kanb jag glömma det också. 

Har tänkt flera gånger under dagen på hur otroligt skönt det var att snacka svenska igår. Jag behövde verkligen inte tänka någonting alls på vad jag sa, och helt ärligt så visste jag inte vad jag sa innan jag sa det. munnen bara gick i ett och när jag var klar med meningen visste jag vad jag sagt. (okej det där blev väldigt konstigt, men jag hoppas att jag fattar själv vad jag menar)
Men ja, haha det låter så galet! men det var så jäkla skönt att prata svenska! Så alla ni som är hemma i sverige,njut av att prata det svenska språket!

Har i alla fall börjat äta nyttigt igen:) usch man mår verkligen inte bra när man käkar så mycket skitmat. men jag kämpar på och mår redan mycket bättre! Good go!



Hatar att jag inte kan redigera bilder. Men det ska jag lära mig:)  haha det var iaf
nåon som hade med sig en liten gris. den sprang runt och var helt galen. skrek som 
om den höll på att bli mördad men lät som en katt!? nej okej nu var jag inte riktigt ärlig 
här.. den bara stod där och så söt ut :) haha men det hade varit lite kul...




Tänker endast på Bröderna Lejonhjärta när jag ser denna häst. För 
visst har hästarna dessa täcken på sig?




Promonas gymkhana. finns inte så mycket mer att säga(:



Är det något jag alltid bär med mig, vart jag än ska, så fort jag får chansen så är det detta 
armband. Det silvriga alltså. Hatar att vi inte får använda smycken
i skolan, men vad kan jag göra.

-Nutid- Detta internet stängs av och sätts på hela tiden. Kan inte få upp flera bilder och har försökt att bara få upp detta inlägg nu i 30 min. korsar fingrarna och hoppas att det funkar denna gång! 


oturens dag idag...

2011-08-06 // 15:57:12 // Länk till inlägget // Allmänt // 2 Kommentarer
Idag har jag lyckats med det mesta. Jag har varit med om en bilolycka, brutit min högra arm, fått en spricka i ögonbrynet, brutit mitt vänstra nyckelben (igen:( ) , ramlat av en häst, fått en fraktur i nacken (?) och blod har runnit ur mitt öra. Detta har inte varit en rolig dag. Var nämligen en ''provdocka'' för en första-hjälpen kurs min host mama hade ida :) så inget var på riktigt då såklart!

Dagen började bra dock :) haha sålde korv utnför IGA i ca 4 tim, och blev sedan bjuden på lunch på det franska cafét. Åt en helt underbar baguette med lax, avokado, sallad och såndär god ost. tror att jag fick en bra bild jag  kan visa(:

Köpte även födelsedagspresent till Kate idag, choklad. Hon är helt galen i choklad så jag köpte en 350g mjölkchoklad (helt jätte stor kaka som faktiskt finns här och kostade ca $6) och en 200g fluff/caramel chokladkaka. Tror att hon kommer bli glad!

I alla fall, efter det åkte jag till Pony clubb och fick hjälpa till med att vara patient. Det tog ca 5 tim vilket var ganska segt. Men fick ha på mig en del fejk blod så det var kul iaf(:

Jag är jätte dålig som inte har bloggat på ett tag men jag.. jag har så mycket att skriva om hela tiden och då orkar jag inte skriva. jätte dåligt men vill på ett sett bara komma in i livet här nu och lära känna familjen mer, och ja det blir bara bättre och bättre! gud jag blir så bortskämd här haha :D de byter mina sängkläder (!), tar undan min disk, gör frukost på helgerna, kommer till mig med maten mm. Idag fick jag de godaste pannkakorna någonsin. Nästan som farmors men tjockare. gott va? ;)

Måste berätta om en rolig sak som hände i måndags.. Vi skulle ut och köra båt med Marine studies och de sa att det skulle bli kallt så vi skulle ta med varma kläder. och då tänker jag, ja kallt helt enkelt. Jeans, tjocktröjja och vindtät jacka. men när jag kommer dit har de shorts och t-shirt/linne på sig... Tycker att det bevisar en hel del bara... ^^

Kom på en sak som är så himla trevligt här i Australien. här säger ingen hej då, utan ''see you later!'' eller ja, ''see ya'' och det är så.. bra bara! det är så trevligt :D Blir liksom aldrig ett ''hej då.. vi ses någongång.. :/'' utan ''ja vi ses snart igen!((: '' det är så positivt!

Imorogn ska vi åka på en gymkana sak i Promona.Så ja, får gå runt och njuta av hästar hela dagen imorgon. yay :) fast de vet dock inte hur många som kommer efter allt ''hyblabla virus'' (hehe kommer inte ihåg vad det heter) men det är iaf en väldigt stor grej som nyss kommit fram här och alla är oroliga för sinna hästar såklart. Det är typ något djur som skiter ut det, som hästarna sedan äter och dör. lite tragiskt faktiskt.

och en sista sak bara! i börjar när jag kom hit, jag vte inte varför, men helt plötsligt blev jag så himla sugen på banan. så jag gick runt och längtade i flera dagar feter att jag kunde köpa det och ja... efter översvämmningen som var för ett antal månader sen har såklart nästan alla bananträd spolats bort, därför måste de importera bananer så nu kostar de ca $15 kg! typ 105kr/kg. helt galet! så ja, får vänta några månader till tills jag får min efterlängtade banan. okej, kom på nu att om jag verkligen vill ha en banan så borde jag bara gå och köpa en. har ju pengar. men har käkat annat som inehåller banan (milkshake bl.a) så det har lagt sig lite ändå :)
okej två till sista grejer.. lovar mig själv nu att ta kort på allting roligt som händer imorogn. okej det måste inte vara jätte kul, men dokumentera med hjälp av bilder!

sen pratade jag just med pappi och Klara i skype! för bara typ 5 min sedan! det var super kul att höra deras röster igen. allt gick så fort dock :( vi pratade i ca 20 min men det kändes som typ 2. det var bara jag som babblade på om mitt i speed fart för att hinna med så mycket som möjligt på kort tid (vill inte ta slut på deras internet här). men gud vad jag saknar dem! och alla andra där hemma! D: fast det som är bra på samma gång, är att jag inte känner mig redo för att åka hem än. vilket är gaanska tur med tanke på att jag har 49 veckor kvar.. hehe. men okej. nu har jag haft mitt roliga och nu lovar mig själv att bli mycket bättre på att blogga! Lovar. hare gött :D


Så himmmelsk god!  Btw, hur länge sen var det jag bloggade egentligen? har hittat jätte mycket bilder jag inte lagt upp? läggs upp imorogon. Kan ni skriva upp!